Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zmiana lekarza w ciaży

Polecane posty

Gość gość

słuchajcie jestem teraz w 5 tyg ciązy, w poniedziałek byłam na wizycie u mojej gin a ta mi nawet karty nie załozyła bo powiedziała , ze to za wczesnie i wszystko sie moze stac :( nie zleciła mi tez badan i zeby nie bylo to prywatny lekarz!! wiec sie wkurzyłam i zapisałam do innej na nfz ale to bedzie 9 tydzien bo takie sa terminy. Słyszałam ze jest dobra. Czy to nie bedzie jakis problem jak sie zgłosze do gin w 9 tyg?? mam tylko usg na ktorym widac pecherzyk ciazowy i nie wiem czy mówic ze bylam juz u lekarza ale nie załozył mi karty czy isc niby pierwszy raz???

Gość gość
spokojnie 9 tydz jest ok , dziwna ta gin zawsze mówie ze kobiety gin sa malo konkretne

Gość gość
teraz tez ide do kobitki ale tak sobie pogadalam z kolezanka i ta prywatna prowadziła jej pierwsza ciaze i musiała robic wszystkie badania prywatnie a to nie maly koszt

Gość gość
No jesli sie chodzi prywatnie to za badania wszystkie sie placi. Ale i na nfz sa pewne nierefundowane - przynajmniej u mnie - i to te najdrozsze. 9 tydzien wydaje mi sie ok, jesli nie bedzie po drodze zadnych dolegliwosci. I pamietaj ze do 10 tc, musisz byc pod kontrola lekarza jesli chcesz dostac becikowe. I nie dziw sie ze lekarka nie zalozyla karty ciazy, moja pierwsza wizyta wygladala tak samo jak twoja. Moja lekarka mowila ze nalezy do lekarzy ktorzy karte ciazy zakladaja dopiero jak zobacza na monitorze bijace serduszko. Dla mnie to ma sens.

Gość gość
ale nie ma nic dziwnego w tym, że ginekolog nie założyła Ci karty ciąży na tak wczesnym etapie, jeżeli nawet nie była widoczna akcja serca

Gość gość
m,nie też nurtuje to pytanie bo karte ciąży miałam założoną dopiero po usg miał być 12 tyd a z usg wyszło że to już 13 i pierwszą wiztę z tyłu mam zapisaną włąsnie w 13 tyg , wtedy został załozona karta(chodze na nfz) a na pierwszej stronie mam wpisane kiedy zgłosiłam się pierwszy raz do lekarza, i tak się zastanawiam czy nie będzie problem z becikowym

Gość 12:12 a wcześniej byłaś u lekarza? Bo jeśli tak to nie będzie problemu ponieważ na zaświadczeniu są wpisane wizyty z kartoteki

Gość gość
pierwszy raz 5 tyd, potem regularnie co 3 tyg, w tyn podstawowe badania

Gość gość
chyba to nie jest dobry pomysł, aby zmieniać ginekologa w trakcie ciąży. W końcu ginekolog to twój lekarz prowadzący, który zna ciebie, twoje ewentualne choroby, dolegliwości, itp. Ja podczas ciąży chodziłam do doktor Anny Kluz-Kowal http://gabinetginekologicznybialystok.pl/ i ciążę doniosłam i urodziłam zdrową córeczkę. Tego tobie też życzę.