Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chyba w końcu się udało !!!!

Polecane posty

Gość gość

Dziś po 7 mies starań zobaczyłam na teście 2 kreski :D Jutro mam termin miesiączki. Druga kreska nie jest super mocna ale i tak piękna różowa :) .Czułam że coś inaczej jest niż zwykle bo od kilku dni jak tylko się schyliłam albo kucnęłam to po wstaniu robiło mi się słabo. Wczoraj robiąc sałatkę jarzynową otworzyłam 6 słoików ogórków bo każdy śmierdział i te ogórki okropnie smakowały.Brałam to za kolejną schizę. Nie wierzę.Boję się jutrzejszego dnia.

Gość gość
Nie bój sie :) ja co prawda po za druga kreska objawów żadnych nie miałam , ale okres juz nie nadszedł . Obecnie 7tydzien dzisiaj ju widziałam serce :) 3mam kciuki za powodzenie !

Gość nana28
Pewnie jesteś w ciąży jakis tydzień, bo na początku ciąży w teście wychodzi ta druga kreska taka jaśniutka u mnie też tak właśnie było. Powodzenia :)))

Gość Pener z klasą
Nawet jak dostaniesz okres to idź się upewnij do ginekologa, bo będąc w ciąży możesz jeszcze przez 3m. krawawić ;)

Gość gość
dawaj do lipcówek 2015 bo chyba tak bedziesz miec termin

Gość gość
Nawet jak dostaniesz okres to idź się upewnij do ginekologa, bo będąc w ciąży możesz jeszcze przez 3m. krawawić XX o jakie glupoty buahahaha a co to za statystyka ? dlaczego 3 miesiace a nie 5 miesiecy?

Gość Pener z klasą
Zbyt tepa jesteś, żeby to pojąć :D

Gość gość
Boję się bo moje pęcherzyki nie pękały. Jestem w szoku bo byłam pewna że w tym miesiącu na pewno nic nie wyjdzie bo ostatni stosunek był 3 dni przed owulacją a następny jakieś dwa dni po. /a tu niespodzianka :D:D Gościu z 1104- tobie również życzę powodzenia :)

Gość Basima
Dziękuję za zaproszenie

Gość gość
plener to ty jestes tepa bo w ciazy nie ma okresu! przynajmniej nie powinno go byc a jak jest jakiekolwiek plamienie to jest ono nieporzadane!! rozne sa jego przyczyny ale to nie okres. chyba nie rozumiesz na czym polega cykl menstruacyjny kobiety. kazdy ginekolog ci to powie

Gość gość
Gdybyś miała coś w pustostanie to byś faktów nie wysmiewala. Płomienie, okres to dwie odmienne sprawy. Jesteś kobietą i nie znasz takich różnic? :o

Gość Pener z klasą
*Plamieienie, a

Gość gość
Fakty !!!??? prosze o zrodlo tych faktow, opinie medyczne itp plamienie w sensie krwawienie. trzeba myslec abstrakcyjnie kochanie troszeczke a nie tylko doslownie plamienie to nie musi byc... plamka plamieniem w ciazy nazywane jest KAZDE krwawienie z drog rodnych ja w pierwszej ciazy w 10 tyg mialam powodz krwiii wrecz a i tak bylo to zakwalifikowane jako plamienie ah i jeszcze jedno czy wiesz slonko ze uzywanie wulgaryzmow i ublizanie swiadczy o braku argumentow w dyskusji...

Gość gość
Proszę mamazone.pl/artykuly/ciaza-i-porod/zdrowie/2011/okres-w-ciazy-jak-to-mozliwe.aspx

Gość gość
ehhhh nie osmieszaj sie. Czy ty umiesz czytac ze zrozumieniem?? oto cytat z tego twojego linku 69 Komentuj Udostępnij 0 Udostępnij 0 Wyślij znajomemu Wyślij znajomemu drukuj Drukuj Okres w ciąży - jak to możliwe? Dodano 2011-11-08, ostatnia aktualizacja: 2014-10-29 , autor: Marta Nowik W ciąży może pojawić się krwawienie przypominające miesiączkę. / fot. shutterstock W ciąży może pojawić się krwawienie przypominające miesiączkę. / fot. shutterstock Zwykle brak miesiączki jest pierwszym objawem ciąży. Sprawa wydaje się prosta: nie ma krwawienia - będzie dziecko. Ale zaczyna się komplikować, gdy słyszymy, że w czasie ciąży niektóre kobiety mają okres. Skąd się biorą takie (nie)prawdziwe historie? Czy miesiączkowanie w ciąży jest takim samym mitem jak seks powodujący poronienia? A może jest przekazywanym z pokolenia na pokolenie przesądem, tak jak historia o przechodzeniu pod sznurkiem, które dla ciężarnej kończy się urodzeniem dziecka owiniętego pępowiną? Jedno jest pewne - niemal każda z nas słyszała od przyjaciółki znajomej, że sąsiadka jej sąsiadki miała okres w czasie ciąży. Może nawet sama doświadczyła krwawienia w ciąży? Czytaj też: 5 przyczyn krwawień w ciąży Oto kilka historii, których analiza pozwoli odpowiedzieć na pytanie, czy miesiączka w czasie ciąży jest w ogóle możliwa. "Okres pojawił się jak co miesiąc. Ale wraz z nimi typowe objawy ciąży. Zrobiłam test i okazało się, że będę mamą". Ginekolodzy takie krwawienie w terminie okresu (lub kilka dni przed terminem) nazywają "miesiączką fałszywą" albo używają fachowego terminu "plamienie implantacyjne".

Gość gość
przepraszam za duzo wkleilam ..chodzi o dwie ostatnie linijki "Ginekolodzy takie krwawienie w terminie okresu (lub kilka dni przed terminem) nazywają "miesiączką fałszywą" albo używają fachowego terminu "plamienie implantacyjne". to jest cytat z tego twojego linku

Gość gość
Wklejajac ten link - przeczysz sama sobie bo artykul traktuje o tym ze okresu w ciazy nie ma... kolejny cytat z twojego zrodla "Według lekarzy regularne miesiączki w pierwszym trymestrze ciąży zazwyczaj wpisują się w historie z cyklu "słyszałam, że...". Nie ma bowiem medycznego uzasadnienia dla występowania regularnego krwawienia miesiączkowego w przypadku zdrowej ciąży. Tak twierdzi ginekolog dr Lech Medard"

Gość gość
dalej..... "Teoretycznie może się zdarzyć, że któraś z kobiet na początku - podkreślam: na początku! - ciąży może mieć jakieś krwawienie. Może nawet tak się zdarzyć, że wypadnie ono około terminu spodziewanej miesiączki. Ale regularne miesiączkowanie, nawet tylko przez pierwszych kilka miesięcy ciąży, to raczej mit! Mit ten wywodzi się z przeszłości, kiedy nie mieliśmy dobrych metod rozpoznawania i obserwacji wczesnej ciąży. Współcześnie uważamy, że każde krwawienie w przebiegu ciąży wymaga pilnej konsultacji medycznej, bo może być np. objawem zagrażającego poronienia". w sumie dzieki- tym samym potwierdzasz to o czym ja caly czas mowie :D

Gość gość
Na przyszlosc - dziecko - najpierw sie doucz, zdobadz wiedze a dopiero pozniej wypowiadaj sie w temacie. Bo brakiem wiedzy z podstaw wlasnego kobiecego cyklu tylko sie osmieszasz no i te wolgaryzmy o pustostanach i tepakach ..... no coz kto jest to jest :D

Gość gość
być może jesteś w ciąży, ale ostatecznie potwierdzi to ginekolog. Idź na badanie do ginekologa i wtedy napisz czy jesteś w ciąży czy to był fałszywy alarm. Jeśli nie masz swojego zaufanego ginekologa to idź tam gdzie ja chodzę do http://gabinetginekologicznybialystok.pl/ Doktor wykona badania i wtedy będziesz miała 100% pewność czy jesteś w ciąży czy nie.