Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile to jest dobra pensja w Londynie

Polecane posty

Gość gość
Wg mnie od 2500 mc na rękę w gore

Gość gość
Jak ja uwielbiam takie pytania. Kazdy ma inny styl zycia, inne oczekiwania. Dla jednego luksusem bedzie wynajecie mieszkania, jako takie jedzenie. Dla drugiego to bedzie mieszkanie/dom na kredyt plus przyjemnosci (ciuchy, restauracje itp.), dobra szkola dla dzieci. A wszystko niestety kosztuje.

Gość gość
Miałem pewne podstawy, aby sądzić, że planeta, z której przybył Mały Książę, jest gwiazdą B-612. Ta gwiazda była widziana raz tylko, w 1909 roku, przez tureckiego astronoma, który swoje odkrycie ogłosił na Międzynarodowym Kongresie Astronomów. Nikt jednak nie chciał mu uwierzyć, ponieważ miał bardzo dziwne ubranie. Tacy bowiem są dorośli ludzie. Mały Książę Na szczęście dla planety B-612 turecki dyktator kazał pod karą śmierci zmienić swojemu ludowi ubiór na europejski. Astronom ogłosił po raz wtóry swoje odkrycie w roku 1920 - i tym razem był ubrany w elegancki frak. Cały świat mu uwierzył. Opowiedziałem wam te szczegóły o planecie B-612 i podałem numer ze względu na dorosłych. Dorośli są zakochani w cyfrach. Jeżeli opowiadacie im o nowym przyjacielu, nigdy nie spytają o rzeczy najważniejsze. Nigdy nie usłyszycie: "Jaki jest dźwięk jego głosu? W co lubi się bawić? Czy zbiera motyle?" Oni spytają was: "Ile ma lat? Ilu ma braci? Ile waży? Ile zarabia jego ojciec?" Wówczas dopiero sądzą, że coś wiedzą o waszym przyjacielu. Jeżeli mówicie dorosłym: "Widziałem piękny dom z czerwonej cegły, z geranium w oknach i gołębiami na dachu" - nie potrafią sobie wyobrazić tego domu. Trzeba im powiedzieć: "Widziałem dom za sto tysięcy złotych". Wtedy krzykną: "Jaki to piękny dom!" Jeżeli powiecie dorosłym: "Dowodem istnienia Małego Księcia jest to, że był śliczny, że śmiał się i że chciał mieć baranka, a jeżeli chce się mieć baranka, to dowód, że się istnieje" - wówczas wzruszą ramionami i potraktują was jak dzieci. Lecz jeżeli im powiecie, że przybył z planety B-612, uwierzą i nie będą zadawać niemądrych pytań. Oni są właśnie tacy. Nie można od nich za dużo wymagać. Dzieci muszą być bardzo pobłażliwe w stosunku do dorosłych.

Gość gość
dobra pensja w Londynie to jest 80K+ na rok

Gość gość
Im więcej tym lepiej

Gość gość
tyle ze wystarczy Ci na bierzace wydatki, wydatki na przyjemnosci, oszczednosci, itp kazdy ma inne potrzeby i standard zycia

Gość gość
Bierzace wydatki, przyjemnosci, oszczednosci ... W Londynie to na to "miliony" Trzeba...

Gość gość
Szesciocyfrowa rocznie jesli chcesz miec dobry standard zycia:)

Gość gość
100,000 rocznie