Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co byście zmienili w systemie gospodarczym, edukacji,ogólnie w działaniu państwa

Polecane posty

Gość gość
napisałem wszystko, przeczytaj (obrotowy 2-3%) przepisz również ustawodawstwo z np. Singapuru albo z UK - wystarczy

Gość gość
Rozumiem, że według Ciebie poskim ustawodawstem powinni zajmować się posłowie z UK i Singapuru? I że wystarczy raz przepisać cudze prawo, a potem nie trzeba go tworzyć na bieżąco (to po co nam jacyś politycy?). O podatku napisałeś, dopiero, gdy wysłałam poprzedni post, ale ok, 2-3% podatku obrotowego. Na pewno wiesz, jak wygląda rachunkowość osób opodatkowanych ryczałtem i co może znaleźć kontroler skarbówki. Znasz się w końcu świetnie, więc nie muszę Ci wyjaśniać. Moje pytanie: czy uważasz, że obecny tryb pracy skarbówki jest wystarczający, by egzekwować na bieżąco te 2-3% podatku obrotowego z każdej polskiej firmy (od jednoosobowych do korporacji obracających miliardami?). Jeśli nie - to jaki tryb egzekucyjny byś zaproponował? Jeśli tak - to nie mam już absolutnie żadnych pytań.

Gość Myszka Mikke
a co mnie obchodzi tryb egzekucyjny polskiej skarbówki? Dlaczego wogole mają mnie obchodzić wasze tryby, procedury, interpretacje i cale to g/o/w/n/o wymyślone WYLĄCZNIE po to żeby zwiększać ilość urzędników przewalających papiery?:-O Jeszcze raz - PRZEPISZ USTAWODAWSTWO Z KRAJÓW DO KTÓRYCH WYJEŻDŻAJĄ POLACY, oni nie wyjeżdżają tam ze wzgl na tryb egzekucyjny tamtejszych skarbówek tylko dlatego że tam jest PROSTE PRAWO PODATKOWE. Już kolejny raz pisze dużymi literami, czytać potrafisz?:-O

Gość gość
Jeśli Cię nie obchodzi, to napisz, jaki inny, lepszy proponujesz. Tak po prostu - wymyśl coś. A warto znać coś, co się krytykuje. Założę się, że nie przeczytałeś połowy ustawodawstwa Singapuru, które chcesz nam wszystkim zaserwować. Mam rację? Nie lubię być krytyczna w stosunku do początkujących, ale twoja postawa aż się prosi, żeby ci dokopać: pozujesz na znawcę ekonomii, bardzo niegrzecznego i aroganckiego znawcę, a można cię zagiąć lada jakim tematem z zakresu drugiej klasy liceum ekonomicznego.

Gość gość
A sorki - ty nie musisz nic wymyślać, bo wystarczy tylko poprzepisywać prawo z UK :).

Gość Myszka Mikke
gość dziś A sorki - ty nie musisz nic wymyślać, bo wystarczy tylko poprzepisywać prawo z UK usmiech.gif x no, nareszcie, doczytałaś wreszcie o co chodzi. Tak, jeżeli obecnie rządzący nie mają pojęcia o prawie podatkowym to powinni przepisać brytyjskie Co prawda wolalbym żeby przepisali singapurskie bo we wszystkich rankingach dot. łatwości prowadzenia biznesu ten kraj zajmuje I miejsce na świecie. Ale zejde do poziomu UK bo zaraz napiszesz że to inna kultura, klimat, skośne oczy, żólta skora etc. Aa, i jeszcze - WOGOLE NIE CZYTALAEM USTAWODAWSTWA SINGAPURU ANI UK - a wiesz dlaczego? Bo wiem jak tam to wygląda w praktyce - to mi wystarcza. Jeszcze raz - podatki muszą być jak najniższe ale w obecnej sytuacji ekonomicznej Polski bardzo niskie być nie mogą [emerytury, zadłużenie etc]. Obrotowy wprowadzili niedawno Węgrzy i jakoś żadna z korporacji będących tam na rynku nie skasowala działalności. To jakiej wysokości to nie wiem bo nie mam dostępu do rządowych dokumentów a więc nawet w III klasie liceum ekonomicznego nie będę tego wiedział

Gość gość
Zdelegalizowac alkohol,bo przez to same problemy