Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

przebarwienia skory,co zrobic,co poradzic,co polecic

Polecane posty

Gość gość

przebarwienia skory,co zrobic,co poradzic,co polecic

Gość gość
Zabieg kwasami u kosmetyczki, potem w domu podtrzymywanie kremami ze słabszymi kwasami (Hasceral Lipożel, Bandi AHA, produkty Biochemii Urody...) plus obowiązkowo cały rok wysokie filtry nakładane w odpowiedniej ilości i reaplikowane co 2-3 godziny.

Gość gość
Jeden zabieg ale bardzo skuteczny, do wyboru: Spot Out, Cosmelan, Dermamelan :)

Gość gość
A moze mikrodermabrazja?

Gość gość
Polecam zabiegi kwasami,kwasów i firm je produkujących jest mnóstwo wiec warto wybrać dobre miejsce gdzie zrobią dobre kwasy.Najlepiej iść do kosmetologa lub dermatologa.Polecam TCA,pirogronowy i wiele innych lżejszych.W domu tez trzeba stosować odpowiednie preparaty.Najlepiej takie jakich używa lekarz lub kosmetolog,nie polecam nic drogeryjnego.Jest tez cosmelan i lasery.Jednak lasery sa bardziej inwazyjne i ich użycie jest uzależnione od wielu czynników.Niestety nie ma nic na stałe wiec jesli skóra znów dostanie słońca to przebarwienia wyjdą.Trzeba stosować dobre kremy z filtrem 50 .

Gość gość
powiem ci co mi pomogło. Smarowanie olejem rycynowym twarzy na noc (tydzień smarowania, dwa tyg przerwy i znów tydzień smarowania- wyciąga toksyny ) ostropest plamisty (ja brałam sylimarol wg instrukcji na opakowaniu ale ziarna ostropestu takie ze sklepu zielarskiego mają silniejsze działanie) dodatkowo jakiś hepatil detox albo coś podobnego. WitaminaC i ocet jabłkowy z rosmana (Lyżka na szklankę wody rano na czczo) Wyglądałam jak lampart. Teraz mam jedną plamkę pod okiem, trądzik mi się też zmniejszył po tej mojej kuracji. Na twoim miejscu zrobiłabym zabieg kwasami a potem wzmocniła wątrobę

czyli miałaś mocno zanieczyszczony organizm. tak z tego wynika.

Gość gość
Fakt,dobrze oczyszczać organizm z toksyn.Napisałam wyżej o zabiegach ale dobrze tez oczyszczać.Ostropest plamisty jest najlepszy dla wątroby.Tylko aby oczyszczać organizm tez trzeba podejść do tego z jakaś wiedza i dobrze znaleźć kogoś kto doradzi i poprowadzi.Ja mam takie saszetki Coral Mine,ktore dodaje sie do wody.

Najlepiej sprawdza się kompleksowe podejście. Trzeba skorzystać z połączenia kilku działań jednocześnie, to przyniesie najlepsze efekty - działanie dwutorowo. Ale trzeba pamiętać, żeby odbyło się to w bezpiecznych warunkach warto udać się do specjalisty - dermatologa, który poprowadzi naszą sprawę.

Gość gość
dokładnie - specjalista, czy to doświadczona kosmetyczka z salonu czy dobry dermatolog, jak np tutaj miałam okazje się kurować - http://www.medis.pl - powinni pomóc, bo samemu ciężko będzie poradzić sobie z problemem i znaleźć jego przyczyny. Może to stres, zła dieta, niewyspanie, papierosy albo efekt jakiejś choroby, czego oczywiscie nie zyczę.

Gość gość
Ja miałam kilka zabiegów zanim pozbyłam się przebarwień: mikrodermabrazję, kwasy i jakies preparaty wprowadzane ultradźwiękami. W sumie miałam 5 zabiegów i dodatkowo używałam w domu kremy rozjaśniające. Osobom z Poznania polecam salon www.beautypremium.pl na pewno będziecie zadowolone, bo pani kosmetolog ma bardzo indywidualne podejście do każdej osoby.