Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie do Katolikow!!!

Polecane posty

z tego co czytam koniecznie chciałaś wykazać ,ze Bóg jest zły ale ,że nie potrafisz będziesz strzelać fochy i dąsać sie jak dzieciak :D a wszystko w imię " oświecenia " :D

Gość gość
Nawet nie potrafisz wnioskow wyciagnac :) . Ale mnie jakos to wielce nie dziwi. Ewentualnie mozna powiedziec ze Bog jest hipokryta a nie zly. Wiara nie ma tu nic do rzeczy..tylko wnioski z wszelkich Pism Swietych. Ale logika nie idzie w parze z wiara I religia.

a ty oczywiście przeczytałaś - choć raz - PŚ :) i na tej podstawie sie wypowiadasz :D nie masz pojęcia o czym piszesz , nie masz sie na czym oprzeć a tylko na swoich subiektywnych odczuciach a o logice Biblii nawet nie wspominaj bo nie masz o niej żadnej wiedzy :D

Gość gość
W Biblii to dopiero masz pokazane jaki Bog jest milosciwy I dobry. W wiekszosci to zastraszanie I smierc . Ciekawe czy zazdrosc jest grzechem? Jesli wiesz o czym pisze...

Gość gość
teraz ja wkraczam w akcje po wnioskach doszłem ze pismo sw jest jak instrukcja obsługi człowieka taka bardziel psychologiczna połoczana z bajkami ezopa tylko ze w pismie to działo sie na prawde gdyby kazdy przestrzegał przykazani to nie było by wojen ani złodziej kłamców swiad byłby idealny tylko ludzie słuchaja podszeptów szatana i dla tego jest tyle zła bo nawet ludzie zwykłego prawa drogowego nie chcą przestrzegać

nikt nie wie o czym piszesz - nawet ty :) a " Bóg zazdrosny " z księgi Jozuego to konkretna sytuacja i albo posłuszeństwo albo nie . :) poczytaj zanim coś napiszesz :)

Gość gość
Wiem o czym mowa. Ale dla wiekszosci katolikow to tlumaczenie moze byc bardzo nie wygodne. Wszystkie obrazki , figurki itp powinny zniknac z kosciolow, domow I z przydozy. Zawsze mozna sobie przetlumaczyc wszystko po swojemu.

Gość gość
Autor nie mógł chyba zadać już mniej logicznego i durniejszego pytania :D

Gość gość
Wybacza za wlasne bledy? Gdyby ich nie popelnil , ludzie by nie grzeszyli.. ] jezeli bog dal przykaznia wg ktorych masz postepowac i wolna wole bys to chciala robic lub nie, to uwazasz, ze to on popelnia blad jezeli ty lamiesz przykazanie? wiesz w ogole co to jest wolna wola? oczywiscie nie powinien dawac zadnej wolnej woli bo widac, ze ludzie sa za glupi na to (w tych czasach nawet nie moga obyc sie bez zwyklych swieckich zasad dobrego obyczaju bo maja za duzo rozterek z tym co maja w swoim zalosnym krotkim zyciu robic :O ), powinien stworzyc ludzi bez wolnej woli, siedzieliby w swoim raju, spiewali piesni pochwalne bogu i radowali sie kazdym dniem. tyle. koniec.

Gość gość
Brak mi slow :) . Pierwszy grzech Adam I Ewa ???...hmm . Gdyby nie wolna wola , to wszyscy byliby szczesliwi. Bog jest wszechmocny I wszechwiedzacy wiec wiedzial co robi...chyba ze nie jest??!!

Gość gość
Żadnego grzechu nie było a Adam i Ewa nigdy nie istnieli gadający wąż też nie to wszystko bujda wymyślona przez oszustów żeby mieć ludzi w szachu i trzepać na tym kasę.