Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pracuje na śmieciach !!!

Polecane posty

Gość gość

Zaintrygowana Waszymi ostatnimi wpisami na temat sprzątaczek, śmieciarzy itp postanowiłam wypowiedzieć się w tym temacie. Otóż od kilku lat pracuje w zagranicznej firmie segregacji śmieci. Pracujemy po 12h w systemie zmianowym (dniówki, nocki), w kurzu, w brudzie, zarazkach, ze szczurami biegającymi po plancie i ogólnie w jednym wielkim syfie. Nasza praca jest mega ciężka. Stoisz przez określoną liczbę godzin i zapierniczasz rękami góra dół, góra dół, aby uzyskać określoną liczbę pików (55) na minutę. Dodatkowo określona liczba osób chodzi na czyszczenia. Tam to jest dopiero masakra. W ciągu 30min musisz wyczyścić 3 szalungi wałków przez które przepuszczany jest materiał. Mężczyźni mają dużo gorzej bo muszę być przypięci szelkami aby nie spaść wsyp. Nasza praca jest ciężka i niebezpieczna. Szlak mnie trafia jak czytam te durne komentarze tych pseudo idealnych mamusiek. To, że pracuje na śmieciach skreśla mnie z roli bycia matką ? Otóż nie ! Jestem wstanie przekazać mojemu dziecku jakie są najważniejsze wartości w życiu. Nie jestem gorsza od Was ! Znam swoją wartość i nikt mi tego nie odbierze !!! Zarabiam 11 funtów na godzinę więc jestem wstanie zaoferować więcej swojemu dziecku niż nie jedna tutaj mama, która ukończyła studia a zarabia 2tyś. zł. Nie wywyższajcie się, bo moje drogie los się kiedyś odwróci. Dobranoc.

Gość gość
Po co sie przejmujesz takimi durnymi wpisami, przeciez to z nudow i pod publiczke pisza.

Gość gość
nie kłam! na segregacji śmieci zarabia się najniższą a nie 11 funtów na godzinę - wiem, bo mam kilku znajomych, którzy tak pracują

Gość gość
a ty sie przejmujesz tym co tu piszą ? wiekszosc to frustratki, ktore żyją na kredyt, zdechną a kredytu na mieszkanie nie splacą, nory 50 metrow nazywaja apartamentami i na to brac kredyt na 20 lat? trzbea miec nasrane we łbie :D albo jeszcze lepiej - mieszkają kątem u rodziców, teściow, jak szczury :O pracuja za 1200-2000zł bo 80% ludzi w Polsce tyle zarabia, a udają uj wie kogo :) wszystkie jedzą eko jedzonko z eko sklepow, warzywka od zaufanego rolnika lub od rodziny na wsi, uprawiają jogging, ich dzieci chodzą na 10 zajec dodatkowych a na dobranoc czytają im bajeczki :classic_cool: kogo wy chcecie oszukac tępe dzidy :D Autorka ma racje

Gość gość autorka333
Widocznie są zatrudnieni przez agencję pracy a nie przez firmę recyklingową jak zresztą masa polaków w Anglii dlatego posiadają najniższą stawkę :) Większość sfrustrowanych kobiet, które przesiadują całe dnie na kafe żyją w świecie, kiedy telenowele brazylijskie były modne. Macie zupełną rację dziewczyny, życie jest zbyt piękne aby się nimi przejmować. Dziękuję :)

Gość gość
ja najbardziej szanuję tych którzy mają najgorsze prace ,glancusi i laluni jakos niespecjalnie ale zależy wiadomo od tego co w środku,największe uczulenie mam na buców którzy mają trochę kasy i przestawia im się w łepetynach

Gość gość
Nie jesteś gorsza, tylko masz beznadziejną robotę, którą byle debil może wykonywać. Każdy może grzebać w śmieciach. Nie ma sensu porównywać zarobków w Szwecji i Polsce.

Gość gość
Po co sie idiotami pfzejmujesz?! Gratuluje pracy, stawki, wytrwalosci bo nie kazdy by dal rade :/ olej kretynki co to na utrzymaniu męża i mopsu (bo maz rady nie daje za mi,imalna krajowa) siedza