Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kawa w ciazy pijecie?

Polecane posty

Gość gość

Pijecie kawe w ciazy? Mozna? Ja do tej pory (5 mies) nie pilam w ogole bo odrzucalo mnie. Teraz jednak zaczelam pic 1 slaba kawe dziennie, lepiej sie po niej czuje. Cisnienie mialam zawsze niskie, w ciazy jest tez w dolnej granicy. Jak u was z ta kawa?

Gość gość
Nie pij kawy ona jest bardzo szkodliwa w ciąży ... Teraz twoje dziecko jest najważniejsze a kawa naprawdę jest szkodliwa . Pewnie napiszą tu niektóre że piły i nic ale kofeina działa na dziecko przecież też docierają do niego te substancje które sa w kawie.

Gość gość
słaba kawa nie powinna zaszkodzić, zresztą mnie w pierwszej ciąży odrzuciło do kawy i nie piłam, teraz jestem w drugiej i mam ciśnienie 85/70 i musze napić się takiej słabej kawy bo w mam zawroty głowy, i nie odrzuciło mnie od kawy, a w pierwszej ciąży tak ale ciśnienie miałam idealne 120/80

Gość gość
Tak piłam, prawie codziennie z moim szefem, który jest wziętym ginekologiem położnikiem :)

Gość gość
dziś Ojej nie popuść z wrażenia ;) Do dziecka docierają wszystkie substancje, wszystko ograniczyłaś?

Gość gość
Ja mialam pozwolenie na jedna kawe dziennie od mojego ginekologa. Jesli bardzo mialam ochote na kolejna to kazal mi pic wtedy inke :)

Gość gość
W pierwszej ciazy pilam dwie slabe a teraz jestem w 9 tc****ije jedna rano bo po popoludniowej mam zgage.

Gość gość
zalezy jaka kawa;) jezeli mowimy o rozpuszczalnej z mlekiem np , to nic nie stoi na przeszkodzie. takie bylo zalecenie mojego gina. Jezeli ktos pil mocna kawe (tzw sypana) z kilku lyzek to faktycznie lepiej przystopowac.

Gość gość
A DLACZEGO !!!!!!! Wasz organizm odrzuca od kawy BO JEST MADRZEJSZY OD WAS bo wie ze Kawa szkodzi !!!!!!!ale robta co chce ta jak ktoś jest mądra mama wie ze kawa szczególnie ta rozpuszczalna to sama chemia

Gość gość
Jedna kawa nie zaszkodzi

Gość gość
tak piłam i to 2 dziennie. Boże w życiu mi tak nie smakowała kawa z cukrem i mlekiem jak w ciąży. Mogłabym ja pic non stop. Przed ciążą kawa mogłaby nie istnieć.

Gość gość
Mój lekarz powiedział, że jedna kawa z mlekiem nie działa niekorzystnie na dziecko. Przez dwa trymestry prawie w ogóle nie piłam kawy. Teraz w III jedną słabiutką z mlekiem :-)

Gość gość
ja pod koniec ciąży piłam jedna cienką, ale przed ciążą tez słabiutkie pijałam, więc krzywdy nie miałam ;) a czy organizm zawsze odrzuca to co niezdrowe? ja po cebuli i czosnku umierałam a na widok piwa miałam ślinotok. żeby nie było- piwa nie piłam

Piję jedną kawę dziennie :) uważam że nie można przesadzać ze zdrowym trybem życia w ciąży i w ogóle...nie piję alkoholu, nie palę, nie ćpam, zdrowo się odżywiam, staram się dużo przebywać na świeżym powietrzu poza miastem, wysypiać się...i to musi mojemu dziecku wystarczyć do szczęścia