Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mąż chce drugie dziecko teraz a ja NIEEEE

Polecane posty

Gość gość

Mamy roczne dziecko i mąż mocno mnie namawia na drugie, wręcz się tego domaga. Non stop się o to kłócimy. Mąż g/ó/w/n/o co mi pomaga, nic nie sprząta,dzieckiem się zajmie ale bez porównania z tym ile ja się zajmuje :o nigdy nie wstaje w nocy do dziecka, rano też pierwsza ja idę. Oboje pracujemy. Teraz ja bym miała jeszcze w ciąży to wszystko robić :o jak mu to tłumaczę to uważa że w domu dużo nie trzeba robić i że sobie wymyślam. :o Jak mu mówię że chce troche popracować to daje argument że od razu będzie opiekunka co się dwójką zajmie :o To co ja mam urodzić żeby inna kobieta wychowywała?To po co mi w takim wypadku to dziecko skoro nie mam dla niego czasu? :o faceci to jednak bydlaki bez serca :(

Gość gość
Mąź ma recje kiedyś pani mu ją przyzna.

Gość gość
hehe ta jasne jej mąż ma racje . Najlepiej zapłodnić a później wszystko mieć w d***e., Autorko zabezpieczaj sie porządnie i nie daj sobie zrobic drugiego dziecka bo maz chce ...dziecko to nie zabawka .

Gość gość
oczywiscie, ze urodzic i nie tragizowac, najwazniejsze macie prace. a sprawa pomocy od meza, to powiedziec mu - ,,wiesz drugie dziecko wymaga wiekszego zaangazowania z twojej strony,, jezeli spelnisz ten warunek to zgoda, ale jezeli przez najblizsze 3 m-ce twoje zaangazowanie w prace domowe bedzie zerowe jak dotychczas, to o drugim dziecku zdecyduje ja sama, wtedy kiedy bede czula ze mam na to sile. i bez nerwow.

Gość gość
ja mu tak mówiłam, no ludzie mysliscie że mu nie powiedziałam, że jak mi więcej pomoże to chętnie??? Ale na słowach się kończy! Ja chodzę spać w tym domu ostatnia i wstaje (oprócz tego że w nocy) to jeszcze najwcześniej. Przed pracą sprzątam itp, jak dziecko śpi też sprzątam, gotuje, a mąz leży na kanapie przed tv :o jak mówię żeby mi pomógł to odpowiada "ale po co to robisz, olej to i chodz poleż ze mną" :o

Gość gość
z jedynm to się jeszcze jakoś ogarnia ale z dwójką jest naprawdę ciężko... jeżlei nie ma pomocy babć, niań to naprawde można popaść w jakąś deprę albo schizę... ja nie polecam.

Gość gość
nie wstawaj w nocy do dziecka. Budź męża i powtarzaj jak mantrę "przecież chcesz drugie dziecko, więc pomagaj"

Gość gość
hahah spróbuje ;) ale jak go w nocy budziłam ze mała płącze to mówił "w końcu przestanie" i odwracał sie na drugi bok :o :o :o

Gość gość
i odpuszczałaś? źleeee

Gość gość
Z takim ,,tatusiem" nie zdecydowalabym sie na jedno dzicko a co dopiero dwojke... olej go, powiedz ze owszem moze kiedys, ale teraz na pewno nie. Powiedz ze jestes zmeczona po pierwszym i koniec kropka. A jak dalej bedzie nalegal to zwal na niego czesc opieki nad dzieckiem. Umow sie w ktoras sobote do fryzjera, albo wymysl jakis pilny wyjazd na caly dzien do ,,koleznaki ktora ma klopoty i musisz jej pomoc". Serio zniknij na cala sobote, jak sie da to i na niedziele. Obiad zostaw tylko dla dziecka. Niech spbie radzi sam i wtedy ,oze dopiero dostrzeze co to znaczy opieka nad dzieckiem. Dom zapewne zastalabys w stanie jak po wybuchu bomby:-) rozruszaj troche nieroba! Jak tak czytam nieraz jakie ,,kwiatki" chodza po tej ziemi i jeszcze stawiaj rzadania to dziekuje Panu Bogu za mojego meza...

Gość gość
faceci to jednak bydlaki, przecież wiadomo że ty będziesz w ciąży, rodzisz a potem jeszcze karmisz. to ty masz przewalone. przynajmniej pierwsze pół roku. a jeszcze drugi maluszek. ja bym się nie zgodziła.

Gość gość
a ja bym urodzila. tylko nic bym nie robila wlasnie przez pol roku, niech sobie sciaga mame , tesciowa, nianie. Pierwsze dziecko chcialam ja wiec przy nim chodzilam. Drugie dziecko chciales ty wiec przy nim chodz ty. Tylko niezbedne minimum.

nie, nie i jeszcze raz nie. Ale trochę Ci się dziwię autorko, ze takiego pasożyta hodujesz... Przestań sprzatać, gotowac- rób dla siebie i dziecka. Nie pierz mu ubrań itp. Wtedy zrozumie po co to robisz :) I to zacznij jak najszybciej, bo potem bedzie trudniej.