Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość1985

Obraza teściów

Polecane posty

Gość gość1985

Witam, Ponad rok temu wyszłam za mąż i przeprowadziłam się do męża i jego rodziców. Uzgodniliśmy z mężem, że w Święto Zmarłych na mszy raz jesteśmy na cmentarzu u jego rodziny, a raz u mojej. W zeszłym roku pojechaliśmy na mszę na cmentarz do jego rodziny. W tym roku rano pojechaliśmy na cmentarz do jego rodziny, a na mszę do mojej. Po mszy pojechaliśmy do moich rodziców na obiad. Posiedzieliśmy z godzinkę i tel od teściowej kiedy wracamy. Wróciliśmy niedługo. Następnego dnia teście obrażeni, bo nie byliśmy na mszy na cmentarzu u rodziny mojego męża. Teściowa się do mnie nie odzywa, jak wchodzę do kuchni, to ona wychodzi. Co o tym myślicie?

Gość maqmmij
współczuję. musisz chyba powiedzieć głośno co o tym sądzisz. widzę, że teściowe traktują Was jak własność i macie robić to co oni chcą.dla nich Twoja rodzina, to chyba ktoś drugi, mało ważny...

Gość gość
Są porąbani... przypomnij im co ustalaliście w ub. roku...

Gość gość1985
nikt więcej się nie wypowie???

Gość gość1985
up

Gość gość
powiedz że na groby jej rodziny będziesz chodzić co roku, gdy ona już spocznie w rodzinnym grobowcu :-)

Gość gość
Boshe.... :D oczywiście Twój durny i uległy mąż jest po stronie mamusi jak typowa polska pipa grochowa :D zgadłam???

Gość gość1985
Mąż trzyma moją stronę.

Gość gość
Jesteście moherami?Co to za zwyczaje jakie msze? u nas niczego takuego nie ma.I nikt do niczego nikogo nie zmusza..Kazdy idzie w tym dniu zapalic swieczkę zmarłemu a pózniej robi co mu sie podoba.

Gość gość
gość1985 dziś Mąż trzyma moją stronę. xxx no to o co chodzi?

Gość gość
A w zeszłym roku byliscie na cmentarzu i na Mszy tylko u meża czy u Ciebie tez np.rano ? Jak Ci się wogole mieszka z teściami tak na codzień? są konflikty macie osobne piętra w domu ,osobne kuchnie i łazienki?

Gość gość
kuźwa, następna co siedzi na łasce u teściów!

Gość gość
hmm, właściwie zachowanie teściów jest trochę dziecinne. macie prawo udać się tam gdzie Wam pasuje, nie musicie słuchać rodziców. Jesteście osobną rodziną i powinni to uszanować. Pytanie tylko co będzie działo się w święta Bożego Narodzenia...

Gość gość1985
W zeszłym roku u mojej rodziny byliśmy wieczorem. Mamy oddzielne łazienki ale wspólną kuchnię. Nie siedzę na łasce u teściów, dom jest odpisany mojemu mężowi. Mają gospodarstwo i w nim pracują, ja mam pracę i zarabiam na siebie. Od nikogo nic nie chcę.

Gość gość
To z Twoja tesciowa jest cos nie tak! Nie przejmuj sie ,olej sprawę,niech się obraża, najważniejsze, że mąż jest za Tobą a wy staracie się to pogodzić sprawiedliwie i raz na Msze jedziecie tu raz tam , a i tak w tym dniu jesteście w obydwu miejscach i nikogo totalnie nie olewacie. Teściowej po jakimś czasie przejdzie i może sobie uświadomi, że nie zawsze będzie po jej myśli , a Ty nie będziesz potulną owieczką,która będzie spełniać jej życzenia.Wiem co mówię nie pozwól wejść sobie na glowę, bo później będzie coraz gorzej i jak sobie pozwolisz będzie chciała wami rządzić.

Gość gość1985
Dziękuję wszystkim za słowa otuchy. Pozdrawiam.