Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak przekonać niemowlę do butelki???

Polecane posty

Gość gość

Moj problem jak w temacie... Syn 4m-ce kp nie chce butelki zarówno z moim mlekiem jak i herbatką... A jaj juz zassie go krztusi sie... Smoczek ma 3 dziurki taki powyżej 3 m-ca, butelki Avent... Nie chce biegać i kupować innych firm bo wystarczy ze mam pokaźną kolekcje smoczków uspokajających a i tak żaden nie został zaakceptowany... Ma ktos jakiś sprawdzony sposób na przekonanie go do picia z butelki czy poprostu czekac a z sam zaakceptuje(?)...

Gość gość
Może warto zacząć od smoczka z mniejsza dziurką -żeby leciało powoli.

Gość gość
Niech pije z łyżeczki albo spróbuj kubka niekapka, doidy cup (takie małe dzieci już piją z tego, wtedy ominiesz etap niekapka).

Gość gość
Wiesz co ja mialam z moim synem gdy byl noworodkiem i niemowlakiem? Karmilam go lyzeczka mleko mu lyzeczka musialam podawac,bo nie chcial ssac ani piersi ani smoczka co za tym idzie pic z butelki rowniez nie chcial.Odmierzalam porcje mleka strzykawka i lyzeczka delikatnie mu podawalam.Co ja sie nameczylam to moje,nie pamietam dokladnie kiedy zaczal z kubeczka pic takiego niekapka,ale chyba okolo pol roku mial a do tego czasu lyzeczka byla w akcji.

Gość gość
Ja juz poprostu opadam z sil:( na.początku wiszenie na cycku godzinami po czym po 10 min znów głodny... A jak podłam mm to nie dość wymiotował dalej jak widział to na dodatek tak cycka chcial:'(wtedy z butelki spokojnie pil.... Smoczków cala armia i żaden sie nie przyjął... No i tak przez 4 m-ce uwiązana w domu... Teraz jak juz skończył 4 m-ce to znów marchewka nie, zupka jarzynowa też:( tylko pierś i to jeszcze cyrki przy jedzeniu bo ssie 2 min i ma dość a za 5 min znów chce i tak w kolko... Jedynie jak spi można go spokojnie nakarmić... Myślałam ze będę odciągała mleko i podawała z butelki i wydłużę mu przerwy między karmieniami(je co godz 1,5 nawet w nocy:( )a tutaj doopa... Odwidziały mu sie butelki:( pierwsze dziecko butelkowe od.początku na mm i takich jaj nie mialam...

Gość gość
zmien smoczek moze za szybko mu leci i ni eumie tego opanowac zacznij od smoczka pierwszego rozmiaru

Gość Ekspert Philips AVENT
Witam. Jeśli Pani syn ma 4 miesiące, a krztusi się podczas karmienia butelką ze smoczkiem z 3 dziurkami, rekomendowałabym zaopatrzyć się w smoczek o wolniejszym wypływie, czyli z 2 dziurkami, który przeznaczony jest dla dzieci powyżej 1 miesiąca życia. Należy pamiętać, że wskazane przy rodzaju smoczka granice są umowne, w rzeczywistości zmiana smoczka na szybszy wypływ zależy od indywidualnych postępów w rozwoju dziecka. Decyzja o konkretnym rodzaju smoczka powinna zostać podjęta po dokładnej obserwacji reakcji dziecka na nowy, szybszy wypływ pokarmu. W sytuacji, gdy dziecko zaczyna się krztusić lub pokarm się ulewa ze względu na zbyt szybki wypływ, proszę bez obaw wrócić do smoczka o wolniejszym wypływie i dalej go stosować. Niektóre dzieci potrzebują więcej czasu, aby przystosować się do szybszego wypływu pokarmu. Firma Philips Avent w swoim asortymencie posiada różne rodzajów smoczków, przeznaczone do różnego wieku dziecka i rodzaju podawanego pokarmu, warto jednak mieć na uwadze, że zmiany smoczka powinno się wprowadzać wraz z postępami w rozwoju dziecka - w zależności od zmieniających się potrzeb niemowlęcia (ilości oraz rodzaju podawanego pokarmu). Polecam postępować w podobny sposób z kolejnymi smoczkami. Co do podawania mleka modyfikowanego, ze względu na fakt, że każde dziecko inaczej reaguje na przejście z karmienia piersią na tego typu mleko, radziłabym Pani wprowadzać takie mleko stopniowo. Jeśli po kilku razach wszystko będzie w porządku, można zmniejszać częstotliwość karmienia piersią na rzecz mleka modyfikowanego. Również dla komfortu matki, takie etapowe wprowadzanie pokarmu modyfikowanego, będzie lepszym rozwiązaniem. Ponadto, jeśli zależy Pani na utrzymaniu karmienia naturalnego i jednoczesnym dokarmianiu mlekiem modyfikowanym radzę, aby karmienie mlekiem naturalnym było zarezerwowane dla mamy, a mlekiem modyfikowanym karmił synka inny członek rodziny tak, aby zachować właściwy i jasny dla dziecka podział. Jeśli będzie Pani miała dodatkowe pytania, proszę pisać bezpośrednio na adres: ekspert@philips.com Ekspert Philips Avent, udziela porad i odpowiada na pytania internautów związane z produktami Philips Avent, a także opieką nad dziećmi i karmieniem. Zapraszam do dyskusji lub kontaktu bezpośredniego.