Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego wszyscy Polacy wyjezdzaja do Anglii. A potem klepia tam biede

Polecane posty

Gość gość

No masowo, a przeciez sa jeszcze Niemcy, Norwegia, Dania, Szwecja..Mieszkam w Niemczech i nigdy nie zdecydowalabym sie na Anglie. Zarobki sa czesto gorsze, a jedzenie i mieszkania drozsze. I to jeszcze wybieraja sobie czesto Londyn hahaha, zeby pracowac na zmywaku albo sprzatac. Pogielo was zupelnie. Rozumiem, ze ktos dostal super oferte pracy nie do przebicia, ale tak? Wyjechac gdzies zeby klepac biede i potem wypisywac na forum bzdety w stylu czy da sie wyzyc w Londynie za 800 funtow miesiecznie ;-) ;-)

Gość gość
Ja jestem w de. Nie narzekam. Tyloo pod wzgledem jezyka wolalaby. Uk. A cala reszta niemcy

Gość gość
Nie każdy puszcza sie Niemcom jak ty. Ja mam kase w PL i nie wyjeżdżam.

Gość gość
Bo na ZIELONEJ WYSPIE PO klepią biedę i są zmuszeni wyjechać za chlebem.

Gość gość
ja na szczęście wyjechałam do pracy do Holandii i tam nie klepię biedy. Mam dobrą, stała pracę, jestem opiekunką dziecka zamożnej rodziny, mieszkam u nich, traktują mnie bardzo dobrze. Mam spokój i bezpieczeństwo. A do Polski przyjeżdżam do rodziny na święta i jak mam więcej wolnego czasu. Dobrze że z Holandii jest bezpośrednie połączenie do szczecina do mojego rodzinnego miasta. Jeżdżę akurat busami z firmy http://www.artour.pl/ Oni mają nowoczesne, komfortowe busy, niskie ceny za przejazd i zawsze miło i bezpiecznie mi się z nimi jedzie.

Gość gość
Pierwsze słyszę żeby w UK Polacy klepki biedę - moja siostra tam pracuje i jest bardzo zadowolona - co roku jeździ na wakacje za granicę, ma domek itd

Gość gość
Ja tez pierwsze:O Jaka biede? Bieda to w Pl Zarabialem miedzy 2,5-4 tys funtow z czego mieszkanie 400 Jedzenie 250 Auto ubez 100 Tankowanie 70 I energia wg zuzycia W polsce samo mieszkanie to 1500-2000 czy wynajem czy kredyt. Przy zarobkach nawet 4000 zl to polowa albo prawie polowa

Gość gość
Dokladnie jak napisal gosc wyzej. Bieda to w Polandii. A nawet jak sie komus nie powiodlo to lepiej klepac biede za granica niz w Pl. Emigrantka