Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Drzwi wejściowe

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam pytanie. Mieszkam w bloku, gdzie dziś zamontowano u mnie nowe drzwi wejściowe. Niestety sąsiadka powiadomiła mnie, że monter przy montażu moich drzwi zniszczyli jej własne. Powstały 4 małe dziurki w wyniku chyba nie wiem odprysku betonu itp. Kto odpowiada za powstałe zniszczenie? Ja czy monter drzwi?

Gość gość
monter

Gość gość
Na pewno monter? Strasznie się boję, gdyż rodzice i sąsiedzi ostrzegali mnie przed tą sąsiadką, że robi zawsze problemy. Mieszkam tu dopiero 2,5 miesiąca a sąsiadka zachowała się jakbym co najmniej jej ojca i matkę zabiła. Z miłej kobiety przeistoczyła się w hienę :(

Gość gość
przykre, ze masz taki problem, sama wiem, jak złośliwi sąsiedzi umieją uprzykrzyć życie. Najlepiej to robić swoje i nie spoufalać się za bardzo ani nie wdawać w dyskusje, przekazać numer do montera i powiedzieć, żeby zadzwoniła, to nie ty jej to zrobiłaś przecież tylko nieumiejętny "fachowiec". swoją drogą u mnie były wymieniane drzwi z pomocą http://www.abra.szczecin.pl/ i nigdy nie było tak by ta ekipa montażowa czy jakakolwiek inna uszkodziła cos sasiadom.

Gość gość
wiadomo, ze to nie twoja wina autorko, ja bym dała namiar na ekipę i powiedziała "proszę to z nimi załatwić" u mnie mąż wymieniał drzwi, zakupione w http://www.makra-met.com.pl ale on to spec od takich spraw, nic nie ucierpiało.

Jest to bardzo dobry przykład na to, że warto kupować drzwi z montażem. Wspominałem o tym wiele razy i nadal twierdzę, że mam rację. Jeśli się czegoś nie robiło i nie ma się do tego smykałki to lepiej odstąpić odpowiedzialność innym. Jak widać nawet osoby doświadczone popełniają błędy. Wina ewidentnie po stronie montażystów ale myślę, że nie ma zbyt dużych szans by im udowodnić, że to oni uszkodzili drzwi sąsiadce. Raczej nie może sąsiadka liczyć na nowe drzwi lub rekompensatę.

Gość olisak
Mogę na drzwi wejściowe wydać trochę więcej, ale chciałbym mieć pewność, że zapłacę rzeczywiście za dobrą jakość. Co byście polecali?

Gość gość
zerknij na ich oferte www.witexsuperlock.pl - maja naprawde korzystne ceny, wiec mysle, ze znajdziesz cos dla siebie:)