Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość OlaaaM

Zielone kupy po mleku 2 Cow and Gate

Polecane posty

Gość OlaaaM

Drogie mamy odkad przeszlismy na mleko 2 moj 7miesieczny synek robi zielone brzydko pachnace kupki...robi ich kilka na dzien z czego czasem jedna jest pomaranczowa po zjedzonym wcześniej sloiczku. Przy mleku początkowym nie mieliśmy żadnego kupkowego problemu. Synus je w ciągu dnia mleczko+plus kaszka na noc, na obiad jakiś słoiczek i mus przewaznie jablkowo-gruszkowy. Znajoma powiedziala mi, że to może być objaw zabkowania... co o tym myślicie? Nie wiem czy powinnam się martwic... chciałam zaznaczyc, że w kupce nie ma ani sluzu ani krwi...

Gość gość
Ja bym poczekala jak dziecko nie placze przy robieniu kupy jak widzisz ze go brzuszek nie boli to może to minie . jak nie to zgłoś to swojej HV (rozumem zr UK? )

Gość malinoowka
Zapytaj swoja Health Visitor (mam nadzieje ze trafisz na bardziej kompetentna niz moja :) . Jakis czas temu na tym forum wyczytalam ze dziecko moze robic zielone kupy po jablku, ale nie wiem ile w tym prawdy. Ja mam 9mies dziecko i tak na 3 kupy na dzien zdarzy sie czasami jedna zielona ale synek nigdy nie placze ani nie ma problemow przy wyproznianiu wiec jakos mnie to nigdy nie zaalarmowalo.

Gość gość
zielona kupa może zdarzyć się raz na jakiś czas ale ciągle zielone raczej nie powinny być-możliwe że to reakcja na nowe mleko.Bo pomarańczowa to na pewno po obiadku czy owocach. Ja w okresie wprowadzania nowych pokarmów dawałam córkom probiotyki bo miały problemy alergiczne/Latopic-po jednej saszetce przez 3 m-ce/. Dopytaj położna czy pediatrę.

Gość OlaaaM
Poki co spotkałam na swojej drodze sa niekompetentne HV! ostatnio jak miałam problem z małym to usłyszałam: to ja nie wiem co mu jest. ..i tyle... Wiec zabrałam się do Polski i tam sie wszystko wyjaśniło. ..ale nie w tym rzecz. Maly robi kupki normalnie...nie spina tez się zabardzo...w dzień bolesci brzucha nie zauważyłam. .. może go boli w nocy bo potrafi się często budzic... albo się kreci i wierci...znowoz słyszałam że małe dzieciaczki tak mają. ..no i bądź tu madry... Poczekam jeszcze troszke i zobaczymy. .. Neta juz nie czytam. ..bo by wyszło ze synek zabkuje...ma bakterie...zatrucie pokarmowe... jakieś alergie i inne dziadostwa:-) .... Dodatkowy stres mi niepotrzebny...

Gość OlaaaM
Dzis np. zrobił pol kupki bardziej zbitej zielonej i pol normalnej ''sloiczkowej''... Zastanaeiam się czy to minie czy trzeba będzie mleko zmieniac...a tego bym nie chciała. .. słyszałam że po Sma dzieci często mają zatwardzenie...a po Aptamilu moj maly miał takie kolki ze szkoda gadac...

Gość malinoowka
Z ta zmiana mleka to nie jest tak zle. Ja zmienilam synkowi mleko- po 8 miesiacach Aptamila teraz jest juz 4 tyg na SMA. Pamietaj, to ze jedno dziecko zle reaguje na jakies mleko, nie znaczy ze Twoje bedzie mialo to samo. A z czestym wybudzaniem w nocy, to u mnie jest dokladnie to samo ale zwalam wszystko na zabkowanie bo wczesniej przesypial cale noce.