Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bóle menstruacyjne dłuuuuugi czas przed miesiączką

Polecane posty

Gość gość

Co mogą oznaczać bóle menstruacyjne około 2 tygodnie przed okresem? Miesiączki mam regularne, co 26 dni . Boli mnie podbrzusze ale nie tak mocno jak w czasie okresu i kłucie w jajnikach na zmianę, nabrzmiałe i "ciężkie" piersi i delikatne kłucie w macicy przez jakieś 2 dni, a dodatkowo czuję się jakbym była chora (osłabienie, zmęczenie, ból mięśni) no ale przeziębiona nie jestem ;p i do tego mam jeszcze białe upławy.. Dziwi mnie to wszystko bo nigdy tak nie miałam..

Gość gość
Proszę o wyrozumiałe odpowiedzi a tym które chcą porobić sobie jaja niech lepiej nic nie piszą.. ; )

Gość gość
U mnie to była ciąża. Poszłam do ginekologa bo już miałam dość tego bólu, był stały choć nie bardzo nasiony i uciążliwy. Lekarz zrobił usg i diagnoza była jednoznaczna. Byłam w ciężkim szoku, bo się nie spodziewałam. ;)

Gość gość
A przyczyną bólu było rozciąganie się macicy

Gość gość
ja się staram o dziecko juz bardzo dlugo, miesiac temu tez tak mialam, ból podbrzusza i piersi od samej owulacji, pierszy raz tak długo mnie bolało,miałam nadzieje ze moze wkoncu sie udało, niestety skończyło sie na tym ze okres przyszedł dwa dni wczesniej niz powinien, przynajmniej nie zdazylam sie nakrecic za bardzo

Gość gość
Ok jedna pisze że to ciąża a druga że nie koniecznie i już nie wiem co o tym myśleć.. Kochałam się z chłopakiem w dni płodne bez zabezpieczenia i ciąża to nie byłby szok, ale pytałam na innym forum czy możliwa jest ciąża to laski mnie wyśmiały i tyle.. Poczekam ewentualnie do @ , jeszcze 5 dni a ja się czuję jakbym zaraz miała dostać :-\ a jeżeli to nie będzie ciąża to czy takie długie bole są normalne??

Gość gość
A Ciebie ile czasu po stosunku tak bolało gdy dowiedziałas się że to ciąża ??

Gość gość
Przy owulacji często boli brzuch jak na okres, nie wkręcaj sobie ciąży

Gość gość
Przy owulacji to wiem że boli bo tak mam, tylko że ja już jestem dawno po owulacji a boli dalej :( czy to normalne?

Gość gość
Brzuch zaczął boleć kilka dni przed spodziewanym okresem. O ciąży dowiedziałam się 3 tygodnie po zapłodnieniu

Gość gość
Hmm kilka dni.. Ja za kilka dni mam dostać okresu a bolało już wcześniej, jakis tydzień się już męczę i strasznie mnie to drażni ;/

Gość gość
Czy ktoś tak jeszcze miał albo ma? Napiszcie mi co to może być, czy Pms czy może coś innego??

Ja niestety mam tak, że już na kilkanaście dni przed okresem czuję skurcze podbrzusza, podczas okresu tak samo cały czas cierpię z powodu bólu miesiączkowego, dlatego zawsze przy sobie mam tabletki vemonis femi, działają przeciwbólowo i rokurczowo, dzięki czemu mogę normalnie przetrwać okres, bez tabletek chyba bym nie mogła funkcjonować w ciągu dnia.

Koleżanka ostatnio polecała czopki menstruacyjne przed i w czasie okresu.

podobno babki w Angli i Niemczech już od dawana zakładają i okres jest łagodniejszy... No tyle ze trzeba założyć w pupe...