Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

oszczędności... jak to robicie?

Polecane posty

Gość gość

Zawsze kiedy uda mi się coś odłożyć to wyskakuje jakiś wydatek padnie lodówka., popsuje się auto itd jakie macie sposoby na oszczędzanie i dużo odłożone?

Gość gość
Po prostu po wpłynięciu pensji na konto odkładamy zaprogramowaną jej część (obecnie 500 euro miesięcznie) i traktujemy, jakby tych pieniędzy nie było. Jak pod koniec miesiąca coś jeszcze zostaje (tu różnie bywa, zależy od potrzeb i "szaleństw") to też trafia na konto oszczędnościowe.

Gość gość
mam kilka kont. Na główne wpływają wypłaty, po czym część pieniędzy jest przelewana na konto oszczędnościowe, bądź jakieś inne historie się z nią dzieją typu inwestycje, a reszta pieniędzy podzielona jest tematycznie - życie, rozrywka, pierdoły ;P

Gość gość
Zaraz po wpływie pensji połowa idzie na rachunek oszczęcnościowy. Za drugą żyjemy. Jak coś z niej zosatnie - też na oszczędnosciowy.

Gość gość
to musicie ladnie zarabiac/????????

Gość gość
Jeszcze wcale nie ładnie, jak na razie ja zarabiam 100 euro więcej niż minimalna, partner ok. 250 więcej. Dopiero od nowego roku będzie ładniej bo ja przechodzę na czas nieokreślony i zmieniam stanowisko, a partner prawdopodobnie awansuje.

Gość gość
My robimy tak: przychodza wyplaty biore dana sume na zycie i rachunki i robie tak zebym nie musiala dobierac tylko to ma wystarczyc i juz aha dajemy sobie z mezem kieszonkowe na swoje potrzeby a reszta na oszczednosciowe .