Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Godzina przylotu

Polecane posty

Gość gość

Lecę niedługo do Londynu. Odlot mam o 10:00 z Polski. Mam tam być o 11:45. Moje pytanie jest głupie, ale o której tam będę? o 11:45 czasu polskiego? Ale jak tam wysiądę to będzie 10:45?

Gość gość
Tak, czasu polskiego bedziesz o 11;45, ale w londynie bedzie 10;45. bo u nich jest tak jakby sie wsiadlo o 9:45

Gość gość
no o 11:45 naszego czasu. chyba dobrze kminie :D

Gość gość
to po komunie tak sie porobilo ze polacy teraz nie potrafia samodzielnie myslec i dlatego takie tematy no ale przynajmniej mozna granice przekroczyc na zachod gdzie zloto lezy na ulicy i wszystko za darmo 333 www.youtube.com/watch?v=aNC-LLh2dn4

Gość gość
Tu wsiadasz o 10. Lot trwa 1,45 h. Wiec wylatując o 10 z Polski na miejscu bedziesz o 11:45. Jednakze biorac pod uwage fakt ze w Anglii jest -1 h od czasu ktory obowiazuje m.in w Polsce to tam bedziesz o 10:45. To wcale nie trudne :)

Gość gość
gość dziś Tak, czasu polskiego bedziesz o 11;45, ale w londynie bedzie 10;45. bo u nich jest tak jakby sie wsiadlo o 9:45 x Jak nie wiesz, to się nie wypowiadaj. Jak ma podaną godz. przylotu 11:45 to tam gdzie przyleci będzie godz. 11:45 Zawsze są podane godz. odlotu z Polski i przylotu czasu lokalnego.

Gość gość
Bez przesady, po co od razu mądralo hejtujesz? Jak znajomy lecial do Chin to jak wysiadł to nie wiedział jaki dzień, która godzina. Dla kogos kto nie podrozuje zbyt czesto to moze byc hmm klopotliwe. A polacy maja tendencje do wysmiewania i komentowania w zlosliwy sposob. Co do autora posta : Tak, gdy pojawi się u nas w PL na zegarku 11:45 to ty juz tam bedziesz, ale jak spojrzysz na zegarek u siebie to bedzie 10:45. Zagniesz czasoprzestrzeń :P

Gość gość
to co 2,45 h leci z polski do londynu????

Gość gość
albo jest za wczesnie albo k***wa nie wiem co ale wyzsza matematyka.

Gość gość
Nie nie nie nie i jeszcze raz nie. O 11:45 czasu lokalnego tam bedziesz. Czyli angielskiego czasu. A wiec czasu polskiego o 12:45.

Gość gość
Dziękuję. Pierwszy raz będę lecieć samolotem, więc zastanawiałam się. Nigdy nie miałam jeszcze styczności z lotami etc. Czyli w Polsce bedzie 12:45 jak ja tam dotrę? Dzięki :)