Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

better

dyskopatia a praca, dziecko

Polecane posty

Witam! mam powazny problem... otóz od kilku lat zmagam sie z bólami krégoslupa... przez ostatnie 2 lata było coraz gorzej... w ciązy zagrożonej leżałam, potem opieka nad dzieckiem i teraz też... i bóle te momentami są koszmarem, gdy mam "atak" mówię, że mnie "skręca" bo cały tłów mi skręca w lewo, to nie mogę nic zrobić, ani zaopiekowac dzieckiem, czasmi nawet wstac z łłóżka, czasmi mdleję z bólu, ale to mija po ok 2 tygodniach...potem jest wzgledny spokój i znowu... miałam mri...mam wyniki- dyskopatia!!!, czekam na wizyte u lekarza neurologa... jestem przerazona, boniedługo kończy mi się urlop, czas wracać do pracy, albo brac wyychowawczy, ale będąc na wychowawczym będę bez dochodów jakichkolwiek,co nie będzie łatwą sytuacją... nie wiem co robić... czy ktoś był w podobnej sytuacji? czy jest jakaś możliwość leczenia by móc funkcjonowac? a co z pracą? są jakieś zasiłki ? nie wiem jak szukac informacji na ten temat w sieci więc proszę o pomoc...

Gość gość
na dyskopatię pomoże jedynie leczenie chirurgiczne a to już kwestia decyzji lekarza powinnaś być pod stałą opieką ortopedy, rehabilitanta w zależności od stanu być może masz szansę na rentę, w twojej sytuacji rozważyłabym taką opcję, z kręgosłupem nie ma żartów na razie jest ból a w przyszłości może dojść do niedowładów