Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

świadectwo pracy

Polecane posty

Gość gość

Hej, Może ktoś się wiem czy muszę dostarczyć wszystkie swiadectwa pracy? w ciagu paru lat pracy dwa razy pracowalem tylko przez kilka dni. wlasnie ostatnio przez tydzien i kiedys tam przez dwa tyg.Nie chce chwalic sie tymi swiadectawami.Moj staz pracy nawet bez nich jest juz tak dlugi,ze mam najwyzszy wymiar urlopu. dzieki

Gość gość
a skąd pomysł, ze jest przymus dostarczania świadectw pracy? nie pojmuję...

Gość gość
a nie jest tak,ze cos tam sie wylicza? jakis urlop i w ogole? ze chociaz trzeba z tego danego roku dac wszystkie? nie wiem i dlatego pytam :).w kwestionariuszu kazali wypisac przebieg lat pracy i podpisac,ze to prawda,a ja wole te dwie prace ominac i sie zastanawiam czy jakos to moga sprawdzic.

Gość gość
nie było i nie ma takiego obowiązku. To twoja sprawa jak chcesz udokumentować swój przebieg zatrudnienia. Oczywiście trzeba brać pod uwagę jakie przywileje tracimy nie wykazując pełnego zatrudnienia. W naszym interesie jest by okres ten był jak najdłuższy - pełny urlop np. Jednak wolna wola...

Gość gość
Jakoś mogą sprawdzić? A po co? Kogo to interesuje? No chyba, ze ploty pójdą, że nie podałaś, bo jakaś afera była z poprzednią pracą. Wtedy mogą się zaintewresowac, bo chodzi wówczas o przydatnośc takiego pracownika. Sam fakt niepodania tego okresu pracy nie ma tu znaczenia a jedynie fakt złej opinii z tamtej pracy.