Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

super wymyslne imiona dają głównie nieciekawi rodzice

Polecane posty

Gość gość

takie jest MOJE zdanie. wasze może być oczywiście inne. tak sobie obserwuję to co się wokół mnie dzieje i odnoszę wrażenie że te wszystkie "najmodniejsze" i "najdziwniejsze" imiona to dają tylko rodzice, którzy nie za bardzo umieją potem zadbać o dziecko. i nie mówię tu o biedzie, ale pewnych niedoborach umysłowych, rozwojowych, które potem pokutują na dziecku. wydaje mi się że idą takim tokiem myślenia, że nadają imiona takie żeby się popisywać potem przed innymi, może myślą że jakimś niebanalnym imieniem zrekompensują dziecku braki czegoś.i tak np. ostatnio w biedronce obsługiwała mnie pani o imieniu Klaudyna. wiem, że to jest badziewny przykład, który może świadczyć o moim ograniczeniu, więc zaznaczam że absolutnie nie szufladkuję ludzi po tym gdzie pracują, to wspaniałe że ludzie podejmują się nawet najcięższych, niedocenianych zajęć a nie żerują na mopsach i urzędach pracy, ale myślę sobie, że jej rodzice nie mobilizowali jej zbytnio do rozwijania swoich talentów czy walki o wyższe wykształcenie. (Mogą się jeszcze pojawić komentarze, że sama jestem nie lepsza bo zakupy w biedronce robię, więc aby temu zapobiec napiszę że byłam tam przypadkiem. w Siechnicach koło cmentarza nie ma innego sklepu, a czyszcząc groby trochę zgłodniałam).

Gość gość
jak wolisz w przedszkolu do corki zawolac aniu i pol grupy do ciebie przybiegnie to prosze bardzo

Gość Lala90
Z tymi imionami się zgadzam ale przykład z Biedronką podałaś strasznieeee głupi A to zdanie "sama jestem nie lepsza bo zakupy w biedronce robię, więc aby temu zapobiec napiszę że byłam tam przypadkiem." zdyskwalifikowało Cię totalnie, naprawdę :O:O:O:O:O:O Strasznie płytka jesteś

Gość gość
udowodnione, im nizsze spoleczenstwo (bieda, brak wyksztalcenia, nieporadnosc, dysfunkcje, alko, narkomania)itp tym bardziej wymyslne imiona/mysla ze przez imie zmienia przyszlosc dziecka -niestety to nie prawda. stadw patologicznych rodzinach Julki.Keviny,Brajany

Gość gość
:D fakt że ludzie z patologii najczęściej nazywają swoje dzieci Nikola itd. ale sama swoją wypowiedzią potwierdzasz braki np. "walki o wyższe wykształcenie" kobiety pracujące w marketach też mają magistra i szczerze powiedziawszy twój wstyd wynikający z zakupienia produktu w markecie potwierdza tylko że zadzierasz nosa i tyle

Gość gość
gdyby teraz w przedszkolu zawołać "Aniu", to nie odwróciłaby siężadna dziewczynka albo może jedna

Gość gość
mam 40 lat i też nie bardzo rozumiem mody na te nowoczesne imiona ani snobizmu na te staromodne gdybym miała dziecko pewnie dałabym mu któreś z imion, jakie mieli moi szkolni koledzy czy koleżanki

Gość gość
zamierzam nazwać moją córkę imieniem mojej babci, zawsze wiedziałam że to zrobię, uważasz to za snobizm?

Gość gość
wiesz jeśli babcia ma 60 lat to nie, ale jeśli babcia ma lat 89 i ma na imię: Eugenia, Stanisława, Ludwika.... to się zastanów

Gość gość
babcia miała na imię Zofia, nieco ubolewam nad faktem że to teraz popularne imię, ale od 15 lat wiedziałam, ze takie właśnie będzie nosiła moja córka

Gość gość
moj***abcie miały na imiona: Kazimiera i Stanisława babcia męża ma na imię Eugenia, Franciszka więc wiesz, są imiona i imiona....akurat te pochodzące od imion męskich są dla mnie odpychające i dziwaczne

Gość gość
jak najbardziej macie słuszność tak mnie - autorkę oceniać. na pewno na waszym miejscu pomyślała bym tak samo. ale nie jest w moim stylu ocenianie ludzi w takich kategoriach. nie mam nic przeciwko pracującym tam czy robiącym tam zakupy ludziom. sama: raz to nie mam koło siebie takiego sklepu, dwa to po prosu jedzenie zawsze muszę mieć dobrej jakości. uważam że w biedronce robią zakupy głównie osoby których nie stać na lepsze jedzenie. ale nie widzę w tym powodu do wstydu. uważam że bieda nie uwłacza godności człowieka, ale głupota już tak. (sama tez nie jestem najbogatsza). a to co napisałam w pierwszym poście napisałam na wypadek ataku właśnie takich osób na jaką sama wyszłam:) hehe...:)

Gość gość
Cos w tym jest, z drugiej strony to tez glupie jak w klasie jest 5 marys i 3 tomki...

Gość Lala90
Ja bym nie wpadła na to, by kogoś atakować, że zakupy robi w Biedronce. Gdzie są produkty dobrej jakości, zawsze świeże i w ogóle Biedronka to najlepszy sklep jak dla mnie, nie ma oszukiwania z cenami, jak coś szukasz to zawsze pani ci znajdzie. Towar dobrej jakości i profesjonalna obsługa, i cena taka jaka wisi na półce taka jest naprawdę w kasie

Gość gość
I trzech Tomków a nie trzy Tomki:(

Gość gość
Lala90 dziś Ja bym nie wpadła na to, by kogoś atakować, że zakupy robi w Biedronce xxx bo jesteś normalna i chwała ci za to!

Gość Lala90
dzieki :)

Gość gość
mnie też denerwują te całe nikole, dżesiki, kewin, julki, ostatnio popularne stało się antoni i teraz heya banana wszystkie mamuśki takie dają - cóż, przynajmniej u mnie :P Albo jak Wiśniewski zaczynał dawać imiona swoich dzieciaków, to też był szał na Xaviera czy jakoś tak xD żal mi takich mamusiek, ale to nie moje dziecko/dzieci, wiec co mnie tam ? dla mnie możecie swoje dzieci Kupka I Siusiu nazwać i pewnie byście tak robiły, gdyby było to w modzie :)

Gość gość
a proszę uprzejmie:) ja dziękuję za zwrócenie mi uwagi:)

Gość Lala90
proszę bardzo :)

Gość gość
Jesteście popaprane - jak można atakować rodzica, który nadawał imie Julia dziecku?! No jak?! Jeszcze rozumiem podśmiechujki z Dżesik, Brajnaów ale jak ktoś da imie Julia albo Cyprian to jest zupełnie normalne. Rzadko spotykane imię jest lepiej zapamiętywane i bezpośrednio kojarzone z tą jedną osobą. Różnorodność jest dobra a szufladkowanie ludzi na jej podstawie jest małomiasteczkowe ładnie mówiąc.

Gość gość
nie mam nic przeciwko imieniu Julia (sama kiedyś chciałam tak nazwać dziecko ale gdy rodziłam było to jedno z najpopularniejszych imion:() Cyprian, no... tu już gorzej ale jeszcze ujdzie. ,

Gość gość
Mam kumpla Cypriana ma 24l i chłopaka Tytusa 26l o!

Gość gość
Mnie zaczyna denerwować Antonina.

Gość gość
Antonina i Antoni idą teraz w parze na czołówkę listy hitów :)

Gość gość
Moja koleżanka z klasy miała na imię Artemida Może jeszcze pasowałoby to do dziewczyny ładnej, o klasycznej urodzie, ta była eufemistycznie mówiąc niewyględna, kontrast okrutny

Gość gość
każdego coś denerwuje. USPOKUJCIE SIĘ trochę uśmiechu, a nie wciąż nerwy:D

Gość gość
wole ania kasia zosia niz psudonimy dzifekk np roksana heheh

Gość gość
lol Julia i rzadkie imię... u mnie idzie w parze z Nikolą, czyli co 2-3 dzieciak :)

Gość gość
interesujace jest, to ze ci ci 'nieciekawi rodzice' maja zupelnie zwykle i malo ciekawe imiona typu : Katarzyna, Magdalena, Anna, Małgorzata 😴