Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam zaparcia i nie mogę brać leków na przeczyszczenie

Polecane posty

Gość gość

Wczoraj wzięłam zaledwie łyżeczkę do herbaty(dawka zalecana - 3 łyzki stołowe) środka przeczyszczającego i co? I nic. Praktycznie się nie załatwiłam, tylko jak króliczek - parę bobków, w dodatku do tej pory boli mnie jelito i o***t. Znacie jakieś sposoby na zaparcia, bo mam już dosyć :O

Gość gość
kup simię lniane w ziarkach i jedz je w ziarkach. Łupinki powodują delikatne tarcie, co zwiększa perystaltykę a śluz produkowany prze siemię powoduje poślizg, czyli nie będzie bólu o***tu, ani podrażnień a stolec ladnie sie wyślizgnie.

Gość gość
Dzięki za radę, wypróbuję siemię lniane.

Siemię lniane jest ohydne, jak dasz radę, to gratuluję, na pewno pomoże, ale jeśli wymiękniesz, to polecam trilac plus lub inny probiotyk

Gość gość
Dwa razy dziennie łyżka stołowa oliwy z oliwek.

Od trzech miesiècy nie zazylam nic z apteki. Pijè regularnie łuskè babki jajowatej, codziennie wieczorem, 1 łyzeczka na szklankè przegotowanej, letniej wody. Do kupienia w sklepie zielarskim. To naturalny błonnik. Poczytaj w necie.

Gość gość
Spróbuj nektaru z suszonych śliwek. Jeśli lubisz, jedz suszone śliwki. Wiem że na 100% pomaga jedno i drugie. Nektar działa szybciej, tylko za dużo nie pij bo dostaniesz wzdęć i ból brzucha (jedna szklana na czczo rano, jedna po południu, jedna na godzinę zanim pójdziesz spać).