Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

difference

Nie potrafię trwale schudnąć. POMOCY!

Polecane posty

Hej wszystkim. Nigdy nie radziłam się na forum publicznym w tej kwestii, która jest dla mnie niesamowicie wstydliwa i z którą męczę się przez całe życie. Od niepamiętnych czasów jestem " przy kości", mam 159 cm wzrostu i waga waha mi się 59-60 kg, odczuwam ciągły przymus schudnięcia, narzucany przez siebie samą. Mam niesamowite kompleksy na swoim punkcie, nie podobam się sobie. Chciałabym schudnąć ok 10-12 kg, podoba mi się bardzo szczupły, wręcz chudy wygląd. Nie lubię umięśnionych kobiet, brzuch - ok, ale delikatnie, natomiast NOGI absolutnie NIE. A problem w tym, że jak tylko zaczynam ćwiczyć, od razu pojawiają się mięśnie, czego nie lubię, bo ogólnie jestem umięśniona. Jeśli chodzi o dietę - boże. Raz jem bardzo zdrowo, innym razem rzucam się na jedzenie, na słodycze. Raz myślę sobie, że schudnę głodówką i jem ok 500 kcal do godziny 16. I chudnę wtedy, owszem, i czuje się o wiele lepiej taka lekka, podoba mi się to, jest to jedyny sposób w który udało mi się schudnąć, ale zaraz po tym mam efekt jojo i depresję. Innym razem dochodzę do wniosku, że jednak trzeba jeść zdrowo - i jem ok 1200 kcal, ale wtedy, paradoksalnie, jestem bardziej głodna. To błędne koło, naprawdę nie wiem, co mam już robić, tak strasznie chciałabym schudnąć... Pomocy ;

Gość gość
Przede wszystkim przestac sie glodzic i zaczac jesc zdrowo ale normalnie. I nie probowac byc chuda bez miesni. To miesnie zuzywaja kalorie i sprawiaja, ze utrzymujemy szczupla sylwetke. Zadna dieta nie dziala, w kazdym razie nie na dluzsza mete. To ma byc styl zycia a nie krotkotrwale diety.

Czy to zapewni mi moje 48kg? W jakim czasie? ile kcal w takim razie powinnam spożywać? Wiele dziewczyn schudło dzięki głodówce. Nie napisałam jeszcze o zatrzymywaniu wody w organizmie. Byłam kiedyś u dietetyka i miałam pomiary, wyszło mi że mam 13kg zatrzymanej wody, a tłuszcz na minus 2 kg.

Gość gość
No to musisz się wziąć za siebie. Kupuj karnet na siłownię, poczytaj trochę na temat diet i dobierz sobie najodpowiedniejszą dla siebie. Dodatkowo mogę Ci doradzić użycie jakiegoś suplementu np. AquaSlim.

Gość gość
MI trwale schudnąc pozwoliły tabletki Foreverslim.Żeby była jasność nie schudłam stosując same tabletki byłam również na diecie i ćwiczyłam.Ale te tabletki pozwoliły mi nie tylko schudnąć więcej i szybciej ale także udało mi się wprowadzenie zmian które teraz procentują.Schudłam 14 kg skutecznie bez efektu jo-jo.

Gość gość
Może zapisz się na zumbę, fajne zajęcia mi bardzo pomogły ale trzeba regularnie chodzić np dwa razy w tygodniu. Zajęcia trwają ok godziny, nawet w sumie nie miałam szczególnej diety tylko ograniczałam jedzenie na wieczór i piłam aqua slim.

Gość MalaGonia34
U mnie problem pojawił się po urodzeniu pierwszego dziecka, czyli 6 lat temu. Drastycznie przybywało mi wagi i byłam załamana. Próbowałam różnych preparatów ziołowych w połączeniu z ćwiczeniami takimi jak basen, fitness i rower. Nie dawało to efektu jaki chciałam osiągnąć, ale do czasu. Wertowałam różne fora w poszukiwaniu cudownego środka i znalazłam. Nazywa się Therma Cuts i kupiłam go na stronie http://chudne-szybko.pl/ postanowiłam zaryzykować i spróbowałam. Schudłam 18 kilo i teraz moja waga mnie satysfakcjonuje. Teraz już trzymam wagę i nie dopuszczę się do takiego stanu jak kiedyś :) Polecam wszystkim ten suplement, tylko uważajcie na podróbki bo w internecie takich pełno. Podaję Wam sprawdzony sposób przeze mnie. Aha i możecie produkt przetestować przez miesiąc jednak ja polecam kupić na 3 miesiące, wyjdzie taniej a ja niestety przepłaciłam. Jednak i tak jestem zadowolona że schudłam. Pozdrawiam Małgosia.

Gość gość
ja mam problem z kregoslupem, wszystkie kregi szyjne mam poprzestawiane, i inne tez masakra do tego zrobila mi sie prawie osteoropoza. i juz wogole nie moge miec zadnych diet , jedynie na wzmocnienie kosci, a ta kaloryczna dieta dosc jest , nie wiem co robic , macie jakies rady?

Zgadza się. Ważne aby suplementy wspomagające odchudzanie takie jak AquaSlim połączyć z odpowiednio zbilansowaną dieta oraz aktywnością fizyczną. Takie połączenie z pewnością pomoże zgubić zbędne kilogramy i osiągnąć wymarzoną sylwetkę. Pozdrawiam Agnieszka Domańska Online Ekspert marki Aqua Slim

Gość gość
ALE REKLAMY zadnych supli, wyrzucanie kasy w błoty tabletki ci nie pomogą chyba że w odchudzeniu kieszeni

Gość somers
Ja nie wyobrażam sobie odchudzania bez wspomagania tabletkami.Po prostu na samej diecie mi nie wychodzi.Z Foreverslimem odchudzanie to zupełnie inna bajka.Jest łatwiej efekty widać bardzo szybko.Gdyby nie te tabletki na pewno nie schudłabym tyle ile schudłam.Czyli 13 kg

Gość matyldax5
wydaje mi się, że rzucanie się na jedzenie może być efektem tego, że się głodzisz i organizm domaga się jedzenia, stąd takie zachowania. Lepiej jest zjeść 5 małych posiłków dziennie, niż 3 duże :) poza tym 1200 kcal to mało dla organizmu. Dobrze byłoby na stałe zmienić swoje nawyki żywieniowe, w skrócie napiszę, jak mi się udało zgubić parę zbędnych kilogramów : -krótki trening 1,5 h po kolacji, przed snem, -unikanie słodyczy, -jedzenie owoców i warzyw, -zastąpienie zwykłej kawy na slim coffee (jako pomoc w odchudzaniu), -jedzenie sytych śniadań.

Gość jola1234j
a ktura z was zabija karpia na swieta?

Gość gość
eryk ja nie mam nadwagi, ale chce zrzucic z brzucha troche

Chodziłam na zumbę swego czasu 2 x w tygodniu przez pół roku. Pomimo tego że schudłam w obwodach, waga się zmniejszyła. Ćwiczyłam też chodakowską itdd. Dziękuje za rady ! Ile mniej więcej czasu powinno mi zająć schudnięcie 10 kg?

witam :) mam teraz podobny problem do Ciebie tylko, że ja schudłam 28 km, ważyłam już jak dla mnie idealnie bo 56 ( wiem, to nie jest szczyt marzeń, ale byłam bardzo szczęśliwa. :) ) ale niestety przytyłam w ciągu ostatnich 2 miesięcych 8 kg :( teraz również nie mam motywacji, jest mi tez zle z tą moją figurą. co prawda w pierwszej fazie odchudzania brałam tabletki wspomagające redukcję tkanki tłuszczowej, ale czy one działały? sama nie wiem, to chyba zmienia tylko Twoje nastawienie :) to się dzieje w Twojej psychice, tak jak uważam. Pózniej zakupiłam sobie masażer TRENERGYM ;p stosowalam go codziennie, przy diecie, ćwiczeniach, byłam naprawde zadowolona;)) teraz gdy widze siebie przed lusterkiem to aż chce mi się płakać, zbieram siły aby zacząć znowu zdrowy tryb życia ;) mam w planach kupić sobie TWISTER, Rowerek i ciężko pracować nad sobą przez zimę. ZMOTYWUJMY SIĘ RAZEM .!

Do grona osób, którym udało się trwale schudnąć częściej należą również osoby, które dostrzegają psychologiczne następstwa, jakie niesie ze sobą nadmierna masa ciała. Następstwami tymi może być na przykład niska samoocena, czy depresja. Z tego też powodu motywacja tych osób opiera się głównie na powodach psychologicznych, takich jak chęć poprawienia poczucia własnej wartości, czy po prostu poprawy samopoczucia. Wydarzenia Co ciekawe, osoby, które trwale chudną zazwyczaj rozpoczynają swoją przygodę z odchudzaniem na skutek ważnych wydarzeń życiowych. Do wydarzeń takich należeć mogą te związane ze zdrowiem (np. zdiagnozowanie chorób dietozależnych, przykładowo cukrzycy), z relacjami (np. rozstanie z mężem), czy istotnymi kamieniami milowymi w życiu (którym może być na przykład ślub). Czemu te wydarzenia mają aż taki wpływ? Bo redukują możliwość wyboru niezdrowych zachowań, na przykład nieodpowiedniej pory spożywania jedzenia, czy ilości pokarmu. Mówiąc prościej, zmuszają do wprowadzenia pewnych zmian w sposobie odżywiania. W dodatku redukują funkcje, jakie pełniły te wcześniejsze zachowania żywieniowe i ich korzyści. Jeżeli więc kiedyś jedzenie miało poprawiać nastrój, to teraz może się okazać, że nastrój poprawia wizja zbliżającego się ślubu, a korzyści, które do tej pory dawało jedzenie przestają być korzyściami i mogą wręcz zagrozić nowej sytuacji. No bo która panna młoda chciałaby przytyć przed ślubem? Wcześniejsze doświadczenia Zaskakiwać też może, że osobami odnoszącymi sukces są zazwyczaj te osoby, które w przeszłości dłużej stosowały różne diety i podejmowały większą liczbę prób. Być może wiąże się to ze zdobywaniem doświadczenia i wiedzy o tym, jak powinno się odchudzać i jakie popełniało się błędy. Dzięki wprowadzaniu kolejnych zmian w swoim sposobie odchudzania, można w końcu trwale schudnąć. Nigdy nie wierzmy więc w stwierdzenie: skoro tyle razy mi się nie udało, to teraz też na pewno mi się nie uda – to po prostu nieprawda! Pomoc z zewnątrz Mniej zaskakiwać może już fakt, że łatwiej osiągnąć zamierzone rezultaty, a następnie je utrzymać tym osobom, które otrzymują więcej wsparcia. Chodzi tu jednak przede wszystkim o wsparcie specjalistów, czyli im bardziej intensywna jest interwencja mająca na celu obniżyć masę ciała, im więcej zaangażowanych do pomocy specjalistów i większy z nimi kontakt, tym większa szansa na skuteczne i trwałe zrzucenie kilogramów. Inne cechy Istnieją również badania, które wskazują, że łatwiej jest schudnąć osobom, które są zatrudnione poza domem, mają wyższe dochody i są starsze – to nie tylko sprawia, że z mniejszym trudem osiągają cel, ale i łatwiej jest im utrzymać rezultaty. Oczywiście nie oznacza to, że brak tych cech uniemożliwia osiągnięcie sukcesu. To tylko zwykła korelacja :)

Gość gość
Wcześniej interesowałam się środkami wspomagającymi odchudzanie ale nigdy nie mogłam się zdecydować na którykolwiek z nich.Dopiero jak spotkałam się z koleżanką która stosowała Foreverslim podjęłam decyzję.I była to jedna z słusznych decyzji w moim życiu.Teraz od ponad roku cieszę się idealną figurą.

Gość gość
i znowu rekalama wrrrrrrrrrrr zadnych porad tylko reklamy i reklamy ,

Gość Annnkaa
Żeby trwale schudnąć trzeba zmiany wprowadzić na stałe a takie proste wcale to nie jest... wiem z doświadczenia. Mi pomogło zamawianie gotowej diety z oryginalnych przepisów, zaczęłam jeść mniej i o stałych porach.

minka12, to napisz do mnie wiadomość prywatną, czy na kafeterii się nie da ? jestem świeża.

Gość gość
Odchudzanie to proces który musi trochę trwać.Połową sukcesu jest zgubienie wagi ale jej utrzymanie to druga połowa.Najważniejsza jest zmiana nawyków żywieniowych mi w tym pomogły tabletki Foreverslim.Przez trzy miesiące brania uczyłam się od nawa jak jeść i co jeść.W sumie udało mi się schudnąc 14 kg .Ale dla mnie najważniejsze jest to że udaje mi się tą wagę utrzymać do dziś.