Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monia9592

Pomóżcie !

Polecane posty

Gość monia9592

Moja sprawa wygląda nastepująco. W poprzednim miesiącu okres spóźniał mi się tydzień przez bardzo długi czas bolał mnie lewy jajnik nie mogłam prawie wstać z łóżka któregoś dnia , kiedy już dostałam był bardzo bolesny. W tym miesiącu okres dostałam regularnie ale trwał tylko 2 dni. Teraz mineły juz dwa tygodnie a ja czuje że jestem bardzo osłabiona, cały czas mogłabym spać, nie mogę jeść bo bierze mnie na odruch wymiotny. Jak się denerwuj***ardzo boli mnie brzuch. Dodam, że biore tabletki i w poprzednim miesiącu zdarzyło mi się zapomnieć moze z dwóch. Moje pytanie brzmi następująco czy jest możliwe żebym była w ciąży?

Gość gość
nie

Gość gość
zapamietajcie sobie tepaki: jak sie ma okres to ciaza jest wykluczona!

Gość gość
a ginekolog, jak rozumiem 5 tysięcy km na piechotę...

Gość gość
nie jest prawda ze ciaza jest wykluczona jak ma sie okres bo moja przyjaciołka nie wiedziala do 4 miesiaca ze jest w ciazy bo regularnie miala krwawienia

Gość gość
twoja kolezanka klamie. poczytajcie sobie literature. zreszta na logike - jak jest okres tzn ze nie doszlo do zaplodnienia, poniewaz zluszczaja sie scianki macicy i jest to wydalane z krwia, jest to okres. dorosle baby a takie bzdury opowiadaja, masakra....

Gość gość
w ciazy nie ma okresu przeciez. mozliwe sa leciutkie krwawienia, ale nie mozna tego pomylic z okresem!

Gość gość
no mozna powiedziec ze ja mialam teraz leciutkie krwawienia przez dwa dni.

a jeżeli kobieta ma skąpy okres, a mimo wszystko ma krwawienia na początku ciąży to nie może ich mylić właśnie z miesiączką? "W początkowych miesiącach ciąży przyczyną krwawienia może być prawidłowe zagnieżdżenie się komórki jajowej w ściance macicy. W tym czasie może się pojawić niewielkie i skąpe krwawienie, które nie ma wpływu na ciążę. Często krwawienie towarzyszy zmianom hormonalnym. W pierwszym trymestrze ciąży pojawiać się może w okresie, kiedy powinnaś mieć kolejną miesiączkę. Może nawet mieć podobny charakter do krwawienia miesiączkowego. "

Gość gość
czyli uważacie że to mogą być objawy ciązy? Moja ginekolog jest na zwolnieniu bedzie dopiero za dwa tygodnie. Mam zrobić test czy lepiej poczekac