Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pitopanterka

Kobiety dbajcie o higienę! Lista spraw:

Polecane posty

Palikarp , wystarczą ciepłe majtki, rajstopy, sweterek za pupę, dłuższy płaszczyk i nie będzie przeziębienia, owłosienie służylo ludziom pierwotnym, gdy nie nosili ubrań , jedynie przepaski i własne futro, z czasem człowiek tracił owłosienie

Gość gość
jak mozna nie myc codziennie wlosow? a jak wejdziesz do jakiejs palarni i ci przesmierdna papierosami to czekasz te pare dni bo nie nadszedl jeszcze czas ich mycia? Nie wchodzę do palarni. A niby czego miałabym szukać w tym smrodzie?

Gość gość
Ja znałam taką , która myła włosy co tydzień w sobotę,żeby do kościoła mieć ładne a potem chodziła w takim niechlujnym koczku ...chociaż ciężko to nawet koczkiem nazwać dopóki ich nie umyła w kolejnym tygodniu. Tragedia!!

w wannie jest gorzej, więcej wody się zmarnuje, najpierw musisz nalać jedną porcję wody przepłukać się, namoczyć, potem dokładnie oczyścić, namydlić, cały brud spływa, uumyć wannę, następnie nalać wody i nasypać soli kąpielowej, pianki, namoczyć się i odprężyć, w wannie najlepiej się kąpać jak się już jest czystym, tak samo jak w jacuzzi, saunie czy na basenie

wiecie, może to i śmieszne... ale gdyby tak się głębiej zastanowić... sama znam osobę która nie dba o higienę i wali potem strasznie. Ale to chyba oszczędność na wodzie na coroczne wakacje :)

Gość gość
"Nie wchodzę do palarni. A niby czego miałabym szukać w tym smrodzie?" a co mnie to obchodzi? pytanie kierowalam do autorki

Gość Palikarp
pitopanterka przyznaj się bez bicia , z której planety spadłaś na Pacyfiku i zostałaś wyłowiona jako Syrena alarmowa ?

Gość gość
Skoro wy tu tak o tej higienie to się zapytam. Co zrobić ze stopami jak Cejrowski? W te wakacje, zaliczyłam długą trasę w sandałach, trudne warunki i zaniedbałam stopy. Szoruję je pumeksem, smaruje kremami a skóra sama ciągle mi schodzi. Nie wiem czy muszę czekać aż ta "podeszwa" mi zejdzie czy co? Moczę nogi w soli do nóg itp, szoruję a tu dalej jak było tak jest. I straszny odcisk.

Gość gość
note, a może to z twoich nieumytych włosów tak wali.

Gość gość
ja też nie gole okolic sromotnikowych, lolku wygól sie cała na zero, wlosy na głowie też, bo po co ci... Co do facetów, to uwazam ze jak sie goli na klacie i nogi goli itd..to jest k-rwa zwykłym pederastą i pisze ci to kobieta ;-]

napisałam,że pumeks to ostateczność, bo są tacy ludzie, którzy się nie czyszczą i wymyślają choroby skórne, ja bardzo lubię pumeks, teraz mało kto to ma, nie trzeba go używać, ale warto mieć w łazience, gdy kąpiesz się i spojrzysz na kamień pumeksowy, to masz gwarancję,że nocą nie zniewoli Cię inkub

jak mozna nie myc codziennie wlosow? a jak wejdziesz do jakiejs palarni i ci przesmierdna papierosami to czekasz te pare dni bo nie nadszedl jeszcze czas ich mycia? x ja nie autorka, ale też Ci odpowiem: mi to nie przeszkadza bo sama palę, w takim razie musiałabym myć głowę co papieroska (w zasadzie nie zdążyłabym ich nawet rozczesać a musiałabym myć od nowa) :D

Gość gość
no bo skoro autorka taka akuratna, ze trzeba sie myc dokladnie i nie pomijac zadnych miejsc to powinno sie tez myc skore glowy a nie tylko skore twarzy, to tak jakby umyc tylko jeden półd**ek :D

Gość gość
o k..., co za szczerość :D ale jak masz włosy do pasa i myjesz raz na miesiąc to ci sie tam nazbiera łoju.

napisałam ten temat pod wpływem upokorzeń jakich doznałam w minionych 2 tygodniach: 1. nauczycielka od niemieckiego, elegantka, miała bluzkę bez rękawów, uniosła ręce i ...tragedia! włosy pod pachami. Obrzydziła nam lekcję... 2. nauczycielka od historii - spodnica do kolan, przezroczyste skarpetki za kostke i ...wystające wlosy na nogach :O 3. powrót ze szkoły tramwajem - 2 spocone gimbusy, że też motorniczy nie kazal im wysiąść! 4. na basenie kobieta była z brudnymi łokciami, kolanami, pryszczate plecy, tłusta cera, fluid, tusz do rzęs... jak można tak isć na basen? (na szczęście już wychdozilam) 5. u kosmetyczki dowiedziałam się jak jedna paniusia przyszla z brudnymi pazurami i kazala sobie robic manicure i pedicure! do tego jeszcze na palcach u nóg miała włosy :O biedna kosmetyczka, ja bym zwymiotowała na jej miejscu 6. dentystka pochwaliła mnie za idealny stan jamy ustnej i higienę, zdziwiłam się czemu mnie chwali, myślałam,że to normalne...na co ona,że niektórzy pacjenci nawet przed wizytą nie myją zębów i przychodzą z resztkami posiłku :O :O

o k..., co za szczerość smiech.gif ale jak masz włosy do pasa i myjesz raz na miesiąc to ci sie tam nazbiera łoju. x a gdzie ja napisałam że myję raz na miesiąc? napisałam jedynie, że dla mnie codzienne mycie głowy byłoby zbyt uciążliwe :)

jeśli chodzi o palenie - nie chodzę do takich miejsc, ale jeśli zdarzy mi się nasiąknąć smrodem to myję się dokładnie, np. jak po podróży autobusem czy tramwajem, niektórzy mi się dziwią, bo już o 15-17 chodzę w szlafroku, a tymczasem myję się od razu gdy wrócę do domu, nie chce by mi szalały bakterie po chałupie. Jak myć sromotniki? myślę,że dobrze potraktować je strumieniem bieżacej wody, jak nie masz prysznica to nalej do konewki albo dzbanka i polewaj , z góry na dół ( w kierunku do odbtyu) niektórzy wypłukują źle i nieprawidłowo od dołu, przez co treści z o***tu znajdą im się np. w pochwie albo penisie

Gość gość
a czy nauczycielka ma za zadanie ciebie zachwycac na lekcjach? Widac ze jestes gimbusem Moze bylabys zadowolona gdyby niemieckiego uczyła cie claudia schiffer? Po drugie co ciebie obchodzą inni, gdzie mają włosy, dla mnie to mogą nawet mnie w d***e wlosy i ja mam to gdzies... Rozumiem tylko pretensje o to ze śmierdzą, ale do wyglądu czyjegos to jednak bym sie nie przy-piep/rzala bo po co..

Gość gość
Cos wam napiszę o pazurach bo nie wytrzymam. Spotkałam kiedyś ordynatora neurologii w szpitalu wojewódzkim który miał tam czarno i nie były to tipsy.

5. u kosmetyczki dowiedziałam się jak jedna paniusia przyszla z brudnymi pazurami i kazala sobie robic manicure i pedicure! do tego jeszcze na palcach u nóg miała włosy pechowiec.gif biedna kosmetyczka, ja bym zwymiotowała na jej miejscu x ja kiedyś w prezencie urodzinowym wysłałam mamę do kosmetyczki na niespodziankę - parafinowanie dłoni i manicure hybrydowy. Ta niczego nieświadoma poszła z paznokciami po orzechach włoskich :D :O co do włosów na palcach u stóp to wiele kobiet je ma ;) swoją drogą - chyba jeszcze niewiele ta kosmetyczka widziała ;)

Gość Palikarp
zauważcie jednak, że natura nam podarowała zabezpieczenie antybakteryjne , na vaginie , na jądrach i w tych okolicach , moim zdaniem osoby, które pozbywają się naturalnego owłosienia TAM sami sobie szkodzą ! popatrzcie na ludzi, którzy mają cały czas do czynienia ze śmieciami , pracownicy oczyszczania miasta, szambiarze , a przy dworcach kolejowych mieszkają czyściciele śmietników , kloszardzi i mieszkańcy kanałów C. O . żyją w śmieciach, żywią się odpadkami zebranymi , łażą w brudnych i cuchnących ubraniach i zakładam się o dobre piwo, że, gdyby poszli na badania lekarskie okresowe, to będą uznani jako BARDZO ZDROWI A zobaczcie kto najczęściej pada jak mucha i umiera , właśnie najczęściej umierają te osoby bardzo higieniczne i bardzo dbające o higienę , ponieważ organizm nie posiada tak zwanej 'antyobrony' przed wirusami, nawet antybiotyk nie pomoże i hyc do grobu rodzinnego w wieku 30 lat !

gdyby niemieckiego uczyła mnie Claudia Schiffer to pewnie wiedza sama by mi do głowy wchodziła! przynajmniej prawdziwa Niemka, a nie Polka, która przez 45 minut gada po polsku

Gość gość
autorka to jakis swir

Palikarp - lubisz być kontrowersyjny, ale w głębi duszy i ciała na pewno jesteś czysty, brudnego człowieka łatwiej mogą opętać nieczyste myśli i czyny

Gość gość
Proponuję ci zapoznać się bliżej z jakimś kloszardem i przekonać się, czy faktycznie jest taki zdrowy :) Większość ma ogromne problemy ze zdrowiem, spowodowane m. in. brakiem higieny - pasożyty, choroby skórne, choroby jamy ustnej i wielu z nich w wieku 40-50 lat ma ciało 80 latka niezdolnego do aktywności zawodowej.

Gość gość
i wy dyskutujecie? szok

proszę dla Panów też coś mam : http://kobiecosc.info/jak-dbac-o-higiene-intymna-kilka-rad-dla-mezczyzn/ mam nadzieję,że to Was skłoni do refleksji, mili Panowie, zastanawiacie się czemu Panie was nie chcą, niby bo jesteście niscy, biedni itp. to nieprawda! jak będziecie zadbani to będą was chciały ! myjcie się ! i stosujcie do porad w tym artykule bo to naprawdę ważne

Gość gość
autorka to jakis swir x W rzeczy samej.