Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy dziecko podnosi u kobiety poczucie własnej wartości?

Polecane posty

Gość gość

jestem ciekawa czy te kobiety ktore sa zdesperowane bo nie maja dziecka, maja jakiegos tam partnera uwazaja ze z chwila przyjscia na swiat ich dzidziusia znikna ich wielkie kompleksy i poczuja sie o wiele lepiej?? bo ja uwazam ze nie, jesli kobieta zle sie czula sama ze soba, a tymbardziej majac bylejakiego partnera, bylejakiego bo same nie wiedza czy chca z nim byc albo moze on nie do konca nadaje sie na meza czy ojca, to nawet jak pojawi sie dziecko , kompleksy i niskie poczucie wartosci nie zniknie, mam 2 kolezanki, ktore jedynym celem w zyciu bylo miec dziecko, niestety dobry humor prysl pare przyslowiowyh minut po porodzie...meczy je wychowywanie dzieci, meczy przebywanie, nie maja cierpliwosci i co najwazniejsze nie widac u nich uczucia do wlasnych dzieci, wiec czasem kobiety sie myla, jak sie nie ma uczucia i jest sie zimnym czlowiekiem to niestety nigdy sie nie bedzie podchodzic z uczuciem do wlasnych dzieci, i jedna z tych kolezanek juz zaluje bo okazalo sie po roku ze jednak nie powinna byla sie wiazac akurat z tym mezczyzna i miec z nim dziecko

Gość gość
nie wiem co podnosi dziecko ale wiem czego nie podnosi - idiotyzmu rodzicow

Gość gość
mi po urodzeniu dziecka bardzo urosło poczucie własnej wartości,poza tym stałam się bardzo asertywna,zaznaczam że dziecko nie było marzeniem mojego zycia

Gość gość
podnosi wartość ale pod warunkiem że kobieta urodziła je naturalnie, a nie wyjęto jej z brzucha. taka co nie urodziła sn to nie jest prawdziwa kobieta

Gość gość
Mnie nie podnioslo. Fatalnie znioslam ta fizjilogie ciazy, pologu. Ohyda. Dobrze, ze to juz za mna, maly ma 1.5 roku nigdy wiecej. Ja siw czulam zaszczuta brzuchata baba, od ktorej kazdy wie lepiej jak ona sie czuje itp. Dzisiaj bycie matka to za malo, masz byc matka idealna. To widac nawet na tym forum, w przychodni, na placu zabaw. Bycie matka to udreka, ciagla rywalizacja.

Gość gość
mi sie wydaje ze nie, ja akurat nie mam dzieci, ale mam sporo kolezanek ktre sa bardzo zdesperowane zeby miec dzieci, ale ten instynkt jest tylko do porodu, bo mimo ze zyjemy w takich czasach gdzie prawie wszystko wolno to jednak wiekszosc kobiet bez dzieci czuje sie zle, wiec dziecko tzreba miec chociazby zeby widzieli znajomi, i na tym rola matki sie konczy, pozniej niestety zajmowanie sie dzieckiem nie ma nic wspolnego z wychowywaniem, moje kolezanki potrafia przez 3-4 lata nie wyjsc z dzieckiem nawet na plac zabaw, zakupy w supermarkecie i tyle, niechce im sie bawic z dziecmi nawet w domu, czytac ksiazeczek, opowiadac bajki, ale wazne ze dziecko jest, smiesza mnie czasem kobiety ktore piszcza na widok czyjegos wozka a swoim zabardzo nie sa zainteresowane, coz widocznie dla niektorych wychowanie dziecka to tylko nakarmic i ubrac, a nicy mialo tym kobietom dodac pewnosci siebie, i podniesc poczucie wlasnej wartosci...

podnosi wartość ale pod warunkiem że kobieta urodziła je naturalnie, a nie wyjęto jej z brzucha. taka co nie urodziła sn to nie jest prawdziwa kobieta x x idź się leczyć!

Gość gość
u mnie nie, ale może dlatego że nie miałam problemu z zajściem w ciążę i nie roztrząsałam tematu w takich kategoriach

Gość gość
Niezbyt widze,jak ma podnosic :D