Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tysiaa93

Nikodem czy Gabriel?

Polecane posty

Nie wyliczaj i nie trac czasu, nie potrzebuje propozycji imion od osoby ktora nie umie czsytac ze zrozumieniem :) ah ta dzisiejsza mlodziez i ubostwo mentalne :D

Ze znajomymi zawsze nazywalismy ten film przygoda a nie kariera :) a forum to nie matura... :) malo ciekawe te twoje imiona wiec mozesz juz stad uciekac panno mlodziezowa :)

Gość tysiaa93
Zawsze mozesz dac dwa imiona bo oba fajne :)

Gość gość
Tyle fajnych imion i u malych dzieci niepopularnych(Artur,Arek,Marek,Piotr,Darek,Tomek,Karol, Kamil,Marcin,Mariusz,Mateusz) a Wy klepiecie te pseudooryginalne imiona. Franki sranki i Gabrysie.

Akurat te imiona ktore wymienilad sa u mnie bardzo popularne. Co drugi to tomus, mateuszek albo michalek :p

Gość gość
Co drugi to Antos Franuch i Stachu. Jeszcze Jachu. Nikt nie daje normalnych imion.

Gość gość
Wg mnie nie :-) Nikodem i Gabi sa wymyslne. Stach Jach i Franuch starodawne i nie pasuja naszym czasom.

Gość gość
Nie mam. Ale bedzie Andrzejem lub Wojtkiem jesli chlopak. Dziewczyna Iwetta, Ela lub Ewa. A nazwe nazwiskiem ojca.

Gość gość
Nikodem bardzo mi się podoba Gabryś faktycznie pedalskie ;) a ja mam Filipa i dla mnie to najpiękniejsze imię :)

Gość gość
Pytalas jak nazwe nie jak dam na imie.

Gość gość
Jjjjj

Gość gość
Co to za argumentacja worku pokutny?? Gabrys - pedalskie a Lukasz nie pedalskie bo Jedrzej porownujesz do Gracjana i Kacpra (swoja droga to dopiero sa pedalskie imiona) imiona stare jak Stefan, Stanislaw i Jedrzej (pochodzi z XII wieku) wracaja do lask to ze komus sie podobaja a innym nie to ina sprawa "nie bedzie mial latwo" to zalezy od kultury ludzkiej sa tacy co wysmieja Alana od Anala Tomka od Tomcia Plucha Lukasz - ukasz czego szukasz moze pochwal sie swoim imieniem worze to sie tez posmiejemy

Masz racje. Tak naprawde to do kazdego imienia mozna sie przyczepic i dorobic przerozne teorie, ale robia to tylko beznadziejni ludzie. Krytykuja imiona ze niby sa zle a wlasnych nie podadza.

Gość gość
Moj syn ma na imie Fryderyk ! i tak jak ktoś tu już pisał na początku każdy mnie krytykował jak worek pokutny! że dziecko krzywdze, że syn będzie pośmiewiskiem i że będzie miał ciężko w życiu... Póki co a ma 10 lat radzi sobie świetnie, bo zna swoją wartość i ma swoją godność otacza się ludzmi mądrymi i inteligentymi dla których imie to nie jest problem urastający do rangi porażki życiowej. Jest wesołym towarzyskim dzieckiem ze swoimi pasjami i umiejętnościami - jest doceniany w szkole i poza nią. Ba! dzięki imieniu jest szybko zapamiętywany.. dużo gorzej maja inne dzieci - bo trudno mówic o rozpoznawalności gdy na zajęciach jest pięciu Jakubów .. bo imię ma właśnie temu słuzyc - rozpoznawalnosci Czlowiek który kpi z imion innych ..co może mieć do zaoferowania?? oprócz prostoty myślenia i ciasnocty umyslowej? życze sobie i Wam aby wasze/nasze dzieci miały tylko takie problemy w życiu jak - imię p.s. Mateusz czy Tomek tez moze stac sie obiektem kpin jesli jest np. malozdolny, nie ogarniety czy czegos tam nie umie Radze nie generalizowac ze Stefan bedzie mial cieżko w życiu a Mateusz nie, tylko dlatego ze Stefan ma na imie Stefan a Mateusz- Mateusz

Gość gość
mi się Nikodem spodobał rok temu gdy na polonia tv puszczali film potem okazała sie, ze w pl to imie jest b.popularne dlatego jezeli to bedzie syn to Nicodemo, tu gdzie mieszkamy mało popularne , podobało mi sie Leonardo ale w koło pełno Leo ps. nosze włoskie nazwisko

Ja nie znam nikogo o imieniu Nikodem, widocznie w danyfh regionach jesdt ono popularne :)

Gość gość
Mnie się nie podoba ani Nikodem ani Gabriel Ale Jędrzej jest O.K.