Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Gdy 2 latek mało mówi

Polecane posty

Gość gość

Mój syn mało mówi, około 10 słów zrozumiałych dla wszystkich, a reszta po swojemu. Badałam mu słuch, ok, logopeda twierdzi żeby czekać. Za pół roku idzie do przedszkola może tam się rozkręci. Ćwiczę z nim w domu, czasem na spacerze chce coś opowiedzieć co widział, otwiera buzie, próbuje coś wymówić, tak jakby wyrzucał z siebie słowa a w efekcie milknie.... Logopeda i foniatra stwierdzili leniwy język, mały nie umie oblizać warg....

Gość gość
a ile ma dokładnie, podaj w miesiącach.

Gość gość
24 mc i 2 tygodnie

Gość gość
Moj syn zaczął mówic gdy miał trzy lata Teaz ma siedem lat a buzia mu sie nie zamyka a pytania to zadaje takie , że mnie zaskakuje :) Chłopcy ponoc pózniej mówią .

Gość gość
powiem ci tak, może i ma małe opóźnienie mowy...ale jeszcze nie ma co robić rabanu, możesz jeszcze u innego logopedy skonsultować dla świętego spokoju...mój się rozgadałam tuż przed 2 urodzinami...ale ma dopiero 2 lata, jakby miałam prawie 3, to by się było czym martwić, albo i nie...no własnie sporo dzieci też zaczyna mówić ok. 3 roku życia...poza tym dziś nie mówi, a jutro może ruszyć z kopyta, bo tak często z tym jest :)

Gość gość
najważniejsze że coś mówi, a że mało to tak bywa w tym wieku...