Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak to jest z położną środowiskowa po porodzie

Polecane posty

Gość gość

trzeba dziecko zgłosić do przychodni ? jak to wygląda

Gość gość
mam dwójkę dzieci, obydwa zgloszone do przychodni po porodzie, żadna położna nigdy do mnie do domu nie przyszła, tak wiec daj sobie spokój :)

Gość gość
musisz jej zaplacic od 500 zl do 1000 zl za opieke przy ciazy i porodzie.. polozne zarabiaja w ten sposob kokosy..

Gość gość
Zgłaszasz dziecko do przychodni i stamtąd kierują położna środowiskowa. U mnie była przez pierwsze 4 tygodnie 2 razy w tygodniu, przez kolejne 4 tygodnieraz w tygodniu. Jak dziecko miamiało 6 i 12 miesięcy miałam wizytę pielegniarki środowiskowej.

Gość gość
ja wybrałam położona przed porodem, wypełniłam deklaracje wyboru i zostawiłam w przychodni, po porodzie kazali mi zadzwonic jak bede w domu wiec zadzwoniłam i położna mnie odwiedza, była już z 4 razy, bardzo pomocne są te wizyty, pierwszy raz wykąpała dziecko, pokazała mi jak prowidłowo karmic, ogólnie fajnie jest miec dobra położna. Ja już nie mieszkam z mama, wiec rady połoznej były dla mnie cenne

Gość gość
Nieprawda ze wizyty są płatne. Do mnie przychodziła w ramach kontraktu z NFZ tak jak pisałam wyżej.

Gość gość
Ja po porodzie poszlam do przychodni zglosic dziecko i pani zapytala sie mnie czy chce zeby przyszla polozna

Gość gość
Po porodzie mąż zgłosił dziecko do przychodni. Pierwsza wizyta położnej była obowiązkowa, żeby później dziecko mogło mieć wizytę u pediatry. Położna była raz, zobaczyła warunki, stwierdziła, że sobie radzę i więcej nie przyszła. Powiedziała, że jak będę chciała, żeby przyszła, to mam zadzwonić do niej.

Gość gość
ja jak bede rodzic bede miała remont lazienki i co

Gość gość
nic, co ma remont do porodu? przecież Ty chyba nie będziesz go robiła

Gość gość
ale skoro sprawdzaja warunki to beda sie czepiac ze nie ma gdzie myc dzieciaka

Gość gość
Ja mam meża podczs badań i zabiegów nawet w szpitalu(ust 2008 r art 21 Prawo Pacjenta).Mąż robił wszystko za położną bo był przy porodach i nie było problemu wyjął po kilku dniach pierwszy szew z szycia krocza bo mi przeszkadzał przy i urażał.