Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

euthyrox ile czasu ....

Polecane posty

Gość gość

Trzeba brać by wyniki były najbardziej rzetelne tzn .na takim poziomie że już nie powinno TSH bardziej się obniżyć... Pytam bo po 4 miesiącach brania euthyroxu 50 moje TSH wynosi 3,860 myślicie że poczekać jeszcze trochę czy podwyrzyć nieznacznie dawkę?

Gość gość
nie mam pojecia ale twoj lekarz RODZINNY z pewnoscia ci odpowie na to pytanie

Gość gość
Zgadzam się z toba otulina snem to banda kretynów a zwłaszcza ci w mojej przychodni... Moj endo. Na pierwszej wizycie też nie e zrobił na mine dobrego wrażenia ale postanoeiłam dać mu jeszcze jedną szansę. I wizytę mam na 18.11.14 ... A mam TSH ponad 3 hmmm i to grubo ponad:/ a rzeczywiście mam wszystkie obiawy choroby mimo tego że się lecze... A moja sytuacja wygląda tak gdy zaczełam brać leki ogólny zalecił mi za wysoka dawkę 7.610 dawka euthyroxu 75)i tsh spadło do 0,100 wtedy zarejestrowałam się do endo ale że kolejki długie sama sobie dawkę zmniejszyłam( 5×50 i2×75 w tyg) muślałam że będzie dobrze ale było gorzej tsh 0,030 wtedy na wizycie endo kazał mi brać tylko dawkę 25... Po 4 miesiącach TSH 5.710 no i wtedy poszłam do ogólnego który doradził mi dawkę 50 ... A TSH po 4 mies stosowania tej dawki to 3.860 :( ...wiec myślę że dobrym rozwiązaniem było by jak bym brała 62.5 ? ( to wychodzi jedna tabletka i ćwierć)

Gość gość
No właśnie tak zamierzałam ale wydawało mi się że leprzym wyjściem było by jeżeli codziennie dawka była by tak sama niż raz wyższa a raz niższa ... Ale nie mam pojęcia z kond te moje wywody...

Gość gość
Nie jest łatwo dobrać odpowiednią dawkę euthyroxu. Trzeba popróbować i robić badania TSH, wtedy będziesz wiedziała, jaka jest właściwa dla Ciebie. Jeśli jesteś z Warszawy to mogę polecić świetną lekarkę endokrynolog moja żona jest bardzo zadowolona. Wahania TSH są jednak zawsze, infekcje też mają na nie wpływ (np. grypa itp. itd.)

Gość gość
z kond? :D skąd, kochanie.

Gość gość
Tak możesz brać 2 dni mniejszą dawkę a trzeciego ciut większą to nie jest żaden problem. Z tym, że po zmianie dawki musi minąć minimum miesiąc, żeby z badań wyszedł prawidłowy wynik.

Gość gość
Niestety nie z Malborka ( pomorskie) i mamy tu tylko jednego endo ...no w kwidzwnie jest jeszcze jeden dość dobry tak słyszałam ale wolę najpierw jeszcze raz wypróbować miejscowego może akurat tym razem przekona mnie do siebie a jak nie to będę szukała innego ... Generalnie muszę się przyznać do tego że TSH ostatni raz badałam miesiąc temu i do tej pory biorę leki podobnie tak jak zaproponowała otulina snem tylko z tą różnicą że w środy i soboty 75 ale lepszą opcją jest co 3 dni i tak właśnie zrobię bo ro w sumie praktycznie żadna zmiana nie? I czyli za miesiąc moe śmiało powtórzyć badanie czy w takim wypadku poczekać do stycznia?

Gość gość
Niestety nie z Malborka ( pomorskie) i mamy tu tylko jednego endo ...no w kwidzwnie jest jeszcze jeden dość dobry tak słyszałam ale wolę najpierw jeszcze raz wypróbować miejscowego może akurat tym razem przekona mnie do siebie a jak nie to będę szukała innego ... Generalnie muszę się przyznać do tego że TSH ostatni raz badałam miesiąc temu i do tej pory biorę leki podobnie tak jak zaproponowała otulina snem tylko z tą różnicą ż exe w środy i soboty 75 ale lepszą opcją jest co 3 dni i tak właśnie zrobię bo ro w sumie praktycznie żadna zmiana nie? I czyli za miesiąc moe śmiało powtórzyć badanie czy w takim wypadku poczekać do stycznia?

Gość gość
A może zdecyduj sie na jednego lekarza, ktory Ci wyprowadzi prawidłowy poziom tsh a nie skacz od jednego do drugiego

Gość gość
Była bym również wdzięczna za rade odnośnie tego czy mogę za miesiąc się zbadać czy poczekać dwa? W sumie to nie wielka zmiana odnośnie dawkowania w sumie znikoma ale jednak dlatego chciała bym żeby doradził mi ktoś bardziej obeznany w tych sprawach

Gość gość
Gościu z 10.03 . no właśnie nie chce skakać z jednego do drugiego lekarza dlatego znowu chce dać szanse temu samemu endo. U którego już byłam mimo to że nie zrobił na mnie dobrego wrażenia ... A u ogólnego byłam po receptę jak mi się tabletki kończyły bo z kad miałam ją wziąć jak do endo . gdzie kolwiek ciężko się dostać i jak już byłam to poradziłam się co robic

Gość gość
Hmmm zastanawia mnie czy jeżeli po 2 mies po zmianie dawki zrobię badania TSH i potem jak dalej będę kontynuowała branie tej samej dawki to gdy zrobiła bym oddania za kolejny miesiąc ( w sumie już 3) to wynik może się jeszcze bardziej obniżyć?