Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Duphaston czy luteina 50 mg?

Polecane posty

Gość gość

Jaka jest różnica między tymi lekami, brałam luteinę na plamienia, potem zmieniłam lekarza i ten zapisał mi dopustom, jestem teraz w 17 tyg ciąży i mam go dalej brać i tak się zastanawiam czy nie mogłabym brać tej luteiny? chyba że dopustom jest silniejszy?

Gość gość
No wlasnie, duphaston na zacodzie jesy wycofany, a w nktoruch krajach zabroniony. Daj znac jak urodzisz czy dziecko bedzie mialo wzmozeone napiecie miesniowe. Penie i no-spe tez dostalas.

Gość gość
mówią że d**ek jest silniejszy...d**ek to syntetyczny progesteron, a luteina naturalny...

Gość gość
do 9 tyg brałam luteinę , potem zmieniłam lekarza i ten zapisał mi dupaston, ale jak przeczytałam ulotkę dupstonu to jest strasznie dużo skutków ubocznych, i lepiej czułam się po luteinie, dupston brałam też w poprzedniej ciąży i dziecko nie miało problemów z napięciem mięśniowym, ale brałam go chyba do 16 tyg od 6 bo wtedy pojawiło się plamienie

Gość gość
w pierwszej ciązy brałam luteinę a w drugiej duphaston i syn nie ma wad związanych z mięśniami...

Gość gość
też słyszałam że dupaston został wycofany na zachodzie, mówi się że branie luteiny czy dupstonu po 14 tyg nie ma sensu, ale np. na ulotce luteiny jest napisane że w przypadku poronień brać do 20 tyg ciąży, fizycznie lepiej czułam się po luteinie po dupstonie czuję że mam zatrzymaną wodę w organizmie, i czuję się taka ociężała, wiem że luteina to naturalny progesteron, i tak się zastanawiam jak to jest z tymi lekami, skoro wycofali go na zachodzie to może rzeczywiście jest szkodliwy,

Gość gość
lekarze nagminnie przepisują Duphaston ciekawe dlaczego? skoro luteina jest tańsza i tez działa