Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przejście z duphastonu na luteinę?

Polecane posty

Gość gość

Cześć mam takie pytanie do Was. Jestem w 9tc od 6tc plamiłam i lekarka (nie moja, tylko raka co miała wolny termin ) przepisała mi duphaston i powiedziała ze jak juz zacznę fo brać to nie powinno sie go zmieniać tylko ciagnąć np do 12tc. Po 2 tygodniach trafiłam juz do swojej lekarki ktora zalcila zmianę duphastonu na luteinę dopochwowo. Czy któraś z Was zmieniła w trakcie duphaston?

Gość gość
to jest jedno i to samo, tyle że duphaston jest syntetyczny, zresztą bardzo często łączy się go z luteiną dopochwową

Gość gość
tak, zmienilam i jestem zadowolona i ogolnie uwarzam ze luteina to jeden z najlepszych lekow w ciazy a zwlaszcza dopochwowo a dzieki niej od 7 dni mam juz swoja niunie w domku ;) cala i zdrowa

Gość gość
Dzięki trochę mnie zeschizowala ta lekarka pierwsza ktora powiedziała ze często po odstawieniu kobiety ronią :/ wiem ze luteinę jest naturalna i tańsza :) także moge śmiało próbować

Gość gość
po całkowitym i nagłym odstawieniu owszem, ale nie po zmianie jednego leku na drugi

Gość gość
po za tym z dufastonem spotkalam sie czesto z tym ze przez niego kobiety poroniły

Gość gość
nie, duphaston nie przyczynia się do poronienia, wręcz przeciwnie