Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tsh w ciazy

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 9tc i dzis odebralam wyniki z krwi, wszystko ok ale wynik Tsh wyniosl 2.9 gdzie norma w pierwszym trymestrze wynosi 2.5. Prosze o rade jakie badania musze zrobic zeby z kompletem badan udac sie do endykrynologa?

Gość gość
Ja mialam problemy z tarczyca i lekarz chciał różne badania. Z tego co pamietam bylo to FT3, FT 4 i przeciala aTG i aTPO. Do tego bralam też ogólne badanie krwi. Ale to bylo juz dwa lata temu i nie pamiętam na jakim etapie których badan wymagala. Ja mam hashimoto zdjagnozowane juz przed ciaza, wiec to tez pewnie ma znaczenie w kwestii badan. Najlepiej zadzwoń i zapyataj lekarza bo bezsensu żebyś płaciła za badania które nie będą potrzrbne. Za same przeciwciala placilam chyba kolo 70 zł. Moze sie tez okazac że wystarczy samo TSH ktore juz masz zrobione.

Gość gość
Do endo idz od razu,on zleci Ci badania ew.przepisze juz jakies leki,ktore na pewno musisz zaczac juz brac.

Gość gość
Nie stresuj się tak nie ma tragedii najważniejsze są wyniki ft3 i ft4 jeżeli je masz w porządku to Nie ma się czego bać