Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

POTRAWY NA 3 DNI

Polecane posty

Gość gość

W PONIEDZIALEK MAM URODZINY,... wniedzielę, pon i wtorek bęfe miala gosci - trocvhe zamieszania bo w trakcie wesele w rodzinie idlatego kazxdy przyjdzie jak mu pasuje. jakie dania moge zrobic-prawdopodobnie bede robila w sobote,zeby wytrzymaly do wtorku? przy 2 malych dzieci nie dam rady codziennie cos robic zeby bylpo swiezre :(

Gość gość
Od soboty do wtorku ? Błeee

Gość gość
nie wiem ja nie obchodze urodzin, moja sekta mi zabrania 🖐️

Gość gość
wiem, dlugo ale tak sie goscie zapowiedzieli :(

Gość gość
up

Gość gość
zrob bigos, nawet mozesz w sobote , i bedziesz sobie odgrzewała i nic mu sie nie stanie. a zawsze mozesz zamrozic i potem w 2,3 godz wyjmies,z podgrzejesz i bedzie gotowy. Co do ciasta, nie wiem. są rozne murzynki itd, upiec w sob wieczorem , tez chyba mozesz zamrozic, albo babke. i zrob jakas salatke na szybko, np 1 w sob troche a 2, w pon :) i bedziesz miała. Szybka sałatka a pyszna; Sloik selera konserwowego troche plasterków/szynki kosnerwowej, ogorek konserwowy Ser zółty kroisz w kosteczke 1,2 jajka na twardo (mozna fasole konserwowa lub co tam chcesz) wszystko kroisz w paseczki, 3 łyzki majonezu, pieprz i sałatka MNIAM Lub sałatka Gyros. Potrzebna kapusta pekińska, piers z kurczaka, moze papryka, cebula, jajko.... Na necie pełno rzeczy znajdziesz. O, i jeszcze ryba opiekana w occie, Tez Ci spokojnie wytrzyma. ocet wkoncu konserwuje. Spokojnie, jest wiele pomysłów

Gość gość
bigos na pewno zrobie :) ciasto zmowilam na odbior w niedziele... moze jeszcze jakies pomysly? myslalam o pulpetach w sosie pomidorowym i skrzydekach na slodko

Gość gość
robisz sobie robotte, jeszcze przy dzieciach ;P Kup troche cukierków, jakies wafelki, śledzie w smietanie, koreczki, i zrob zapas chleba ( mozesz zarozic):P i spoko, uurodziny jak z bajki. nie rób sobie probbemu. Do tego troche szynki, z 2 rodzaje, np ser pleśniowy, pomidorka. wszyscy pojedza a cały stól zastawiony bedzie :) Aaa i jajka na twardo w majonezie. pycha. kazdy lubi a zrobisz w mig, ;p

Gość gość
a jak jestes ambitna to kup matiasy w zalewie , troche wymocz w wodzie zeby pozbawic soli, kazdy płat posmaruj musztarda, pieprzem, pokroj na kawalki, ułoz w miseczce/słoiku/naczyniu, układaj warstwami z surową , pokrrojona w kostke cebul,a, zalej olejem i zostaw . po 1 nocy beda dobre do jedzenie a spokojnie pare dni wytrzymają i bedziesz mogla je dlugo jesc

Gość gość
bigos, leczo, kielbasa do zagrzania, parowki w ciescie francuskim, saltka grecka, kotlety usmaz a wtedy niech rodzina zajmie sie dziecmi.

Gość gość
A nie możesz codziennie ugotować czegoś szybkiego żeby było świeżo i smacznie? Mi też w tym roku urodziny rozciągnęły się na kilka dni. I codzienie robiłam ciasto francuskie z nadzieniem mięsno serowo paprykowym(15 min- tylko ciasto kupne :P) lub zapiekankę z makaronem ( 20-30 min), a na słodko roladę z bitą śmietaną ( 30 min.). Wszyscy byli najedzeni i zadowoleni. Też mam dwójkę dzieci i pracuję.Godzinka spędzona w kuchni to nie tak wiele a przynajmniej nie serwowałam zeschniętego ciasta i starego kotleta.