Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie dam rady zrobic ani jednego brzuszka po porodzie!!!

Polecane posty

Gość gość

Witam kobietki:) Jestem 8 tygodni po naturalnym porodzie i chcialam zaczac od dzis robic brzuszki zeby wrocic do formy bo moj brzuch pozostawia wiele do zyczenia:) Postanowilam sobie ze 50 brzuszkow na poczatek wystarczy.Niestety problem polega na tym ze nie jestem w stanie zrobic ani jednego brzuszka!! jestem w szoku,czy cos ze mna nie tak??:(

Gość gość
A co to znaczy, że nie jesteś w stanie? Boli Cię coś czy masz za duży brzuch ?

Gość gość
Na razie olej brzuszki. Cwicz na skakance i na brzuch dziala i na nogi, cala kondycje poprawia. Za jakis czas sprobuj znowu,

Gość gość
to zrób 10 brzuszków, ale ten wysielk nie jest wskazany po porodzie, bo macica wrażliwa daj sobie więcej czasu, rób aerobowe ćwiczenia, na silowe będzie czas powodzenia ja nie po porodize mam brzydki brzuch i 60 robię max;-p

Gość gość
olej brzuszki. To jeszcze trochę za wcześnie na takie ćwiczenia. Lepiej z tym nie szarżować. Poza tym brzuszki to tylko jedna partia a na powrót do formy to lepiej skupić się na innych partiach. na początek skup się na takich aktywnościach jak spacer, rozciąganie, może joga, albo poszukaj na necie ćwiczeń po porodzie. Możesz zacząć np od jakichś ćwiczeń które nie są bezpośrednio na brzuch ale angażują mięśnie brzucha. Np możesz robić przysiady i spinać przy nich brzuch. Przy dziecku też pewnie masz roboty trochę więc możesz spróbować angażować brzuch do czynności które wykonujesz przy dziecku, np spięcie brzucha przy podnoszeniu dziecka. Za jakiś czas ten brzuch będzie w lepszej kondycji ale daj sobie trochę czasu.

Gość gość
ja tez nie moglam zrobic, ale pol roku po porodzie zaczelam chodzic na silownie a rok po porodzie umiem sie podciagac na drabinkach nawet a o brzuszkach juz nawet nie wspomne:_)