Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

złe wyniki moczu w ciąży

Polecane posty

Gość gość

Czy ktoś może mi zinterpretować wyniki moczu? Czy jest bardzo źle? Jestem w 11 tygodniu ciąży. MOCZ-BADANIE OGÓLNE Barwa -Ciemnożółty Przejrzystość Lekko mętny Glukoza-Ujemny Bilirubina-Ujemny Ciała ketonowe-Ujemny Ciężar właściwy-1.026 kg/l Erytr./ hemoglobina-Ujemny pH 6.0 Białko-Ujemny Urobilinogen 0.2EU/dl Azotyny-Ujemny Leukocyty -Dużo a chyba najgorzej osad: OSAD W MOCZU - A Nabłonki płaskie LICZNE w p.w. Leukocy POKRYWAJĄ POLE w p.w. Bakterie LICZNE

Gość gość
idz z tym do gina, nie znam sie na tym

Gość gość
Wizytę mam dopiero 17 listopada, dzisiaj chciałam ją przyspieszyć ale z marnym skutkiem.

Gość gość
Fujjjj bleeeee-weź te siki do gina a nie tu piszesz oblesna świnio :(

Gość gość
To idź do urologa. Poza tym to mój ginekolog mówi że w ciąży bakterie w moczu są Zawsze. Kup sobie żurawit i furaginum. Ja brałam w pierwszym trymestrze.

Gość gość
Dzięki za podpowiedź, a co z tą tak dużą liczbą leukocytów?

Gość gość
A swoją drogą to co ty masz za ginekologaskoro nnawet telefonicznie nie możesz skonsultować wyników badań z nim? Dla mnie nie do pomyślenia. Mój lekarz nawet sam odbiera wyniki ze szpitala od razy jakby coś było nie tak to sam dzwoni i bierze na oddział.

Gość gość
No właśnie dzisiaj pierwszy raz zawiodłam się na moim lekarzu. Zadzwoniłam do niego żeby przyspieszyć wizytę a on mi zaproponował tylko wizytę prywatną, a tak w ogóle to powiedział że to pewnie bakterie z pochwy, a jak mu dalej omawiałam wyniki to powiedział że nie chce konsultować wyników przez telefon i że mu nie ufam...

Gość gość
Też miałam dużo leukocytów jest dużo bo jest stan zapalny. Zadziałaj tymi lekami Bo niby to tylko zapalenie ale moja koleżanka straciła ciąże bo się wdalo zakażenie płodu i w 6 tym m-cu poronila. To są skrajne sytuacje ale ja bym skonsultowala z lekarzem. Mi teraz lekarz powtarzał właśnie badanie moczu czy nie wzrosły leukocyty bo wtedy niebezpiecznie mówił może być.

Gość gość
NIE MACIE JUZ KUZWA O CZYM PISAC?!

Gość gość
Jaki z pochwy tej?? Leukocyty z pochwy?? Idź prywatnie, ja też chodzę prywatnie a na badania za darmo do szpitala.

Gość gość
Albo zmień lekarza?

Gość gość
mój błąd, nie dałam tego tematu na ciążę tylko na ogólną tematykę, lecz tytuł mówi sam za siebie więc nie rozumiem wchodzenia w temat, który cię nie interesuje

Gość gość
zmień lekarza

Gość gość
Masz zapalenie pęcherza, z tym mozesz isc do rodzinnego, powiesz tylko ze jestes w ciazy i przepisze Ci cos bezpiecznego. Mi na początku gin polecila stosowac urosept ale nie pomoglo. Potem dostalam monural to juz na recepte i odpukac spokoj. Zadnego zapalenia w ciazy nie mozna bagatelizowac.

Gość gość
Jeszcze dodam ze u mnie przy bakteriach w moczu, bakterii w pochwie nie bylo ( mialam wymaz) takze to nie regula.