Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jelizawietaaa

sprzedaję mieszkanie

Polecane posty

Gość Jelizawietaaa

właśnie przechodzę na emeryturę. Wspólnie z mężem (też emerytem) będziemy mieli miesięcznie ok. 4000 zł. Postanowiliśmy sprzedać nasze duże mieszkanie i kupić mieszkanie w Hiszpanii, w nadmorskim kurorcie, 80 - metrowe, umeblowane. 600 m od plaży. Najlepsze, że po sprzedaży naszego mieszkania i zakupie tego w Walencji zostanie nam jeszcze ponad 50 000 zł. Cieszę się na ten wyjazd, lubię ciepły klimat. Ale nasi synowie wściekli się. Ich zdaniem mamy zostać, ja - mam niańczyć wnuki i mamy ich finansowo wspierać. Obaj są wykształceni, maja mieszkania ( sporo dorzuciliśmy im do zakupu). Argument, że będą mieli gdzie na wakacje jeździć jakoś do nich nie dociera. Jest mi nieprzyjemnie. Nie tego się spodziewałam.

Gość gość
a czego sie spodziewalas?

Gość jasnowidzXXL
Mam wrażenie, że to jakaś prowokacja. Przede wszystkim "sprzedaję" w dzisiejszych czasach raczej zamienia się na "chcę sprzedać". No i za 4 tysiące PLN w Hiszpanii za ciekawie się nie pożyje. Natomiast co do bawienia wnuków, zdecydowanie popieram nieangażowanie się nadmierne, niezależnie od odległosci zamieszkania

Gość gość
gorzej będzie jeśli to wy za nimi zatęsknicie, a dzieci dalekko.. :) ale i tak gratuluje odważnej decycji i życzę powodzenia :)

Gość Jelizawietaa
nie znasz tamtejszych realiów. Da się zyć i to nieźle . Jeździłam tam nieraz. I nie zamierzam spędzić reszty zycia w mglistej Polsce.

Gość gość
My mamy 35 tys miesięcznie i jest normalnie, mieszkamy w Dubaju tez 100m do plazy. To chyba prowo.... W Hiszpanii za 4 tys za wiele nie zawojujesz :(

Gość gość
a nie wolalabys na Malte? Piekna wyspa :D

Gość Jelizawieta
Walencja to nie Chiny. Zdziwisz sie, jak wielu Polaków tam się przeniosło. Mieszkania ( o wiele większe i tańsze) sa tam dostępne. I jest tam tak pięknie. Mamy tam znajomych, mieszkają od 7 lat. Są lekarzami i pracują .

Gość Jelizawieta
Mąz podejmie pracę w klinice, gdzie pracuje znajomy. A ja zamierzam wynajmować pokoje :D

Gość Jelizawieta
Nawet języka sie nie muszę uczyć bo Hiszpanie znają Polski, oprócz tego w walencji mieszka wielu polaków i Rosjan :)

Gość Levviatan
Lepiej jechać do Meksyku tam za 4000 można spokojnie wyżyć ;]

Gość gość
Kurczę , ja mam identyko plan na niedaleka przyszlosc.ale wam zazdrszcze ,jak moje chłopaki pokończa studia natychmiast spadam . Tylko my pokochaliśmy la mangę i tam będziemy wygrzewać stare kości .