Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zdecydowalam sie na cesarke na zyczenie i teraz zaluje

Polecane posty

Gość gość

Brzuch mam jakbym byla w 6 miesiacu, pokarmu malo, a w trakcie czulam jakby mi na zywca wyrywali bebechy. I przysiegam ze to nie prowokacja

Gość gość
A ja właśnie planuję mieć cesarkę bo wiem że gorzej być nie może niż było u mnie z pierwszym porodem. A brzuch zawsze jest duży po porodzie, i ilość mleka też nie ma związku z rodzajem porodu. Ciesz się że dziecko zdrowe. Możesz napisać ile cię kosztowało cc?

Gość gość
to nie bylas znieczulon ze czulas ??

Gość gość
E tam. Kazdy to indywidualnie przechodzi. Ty myslisz ze po sn taka sielanka, urodzisz, wstajesz i jestes juz w super formie? Mylisz sie kochana, ja dojsc do siebie 3 miesiace nie moglam, siedzialam od razu ale bolal mnie brzuch, bylo mi slabo, bolalo krocze, przeszlam krwotok, jakbym po jakims wypadku byla. Mnie to smieszy jak generalizuja lekarze, ze po sn kazda wraca do siebie ot tak, od razu! Tp bujda, łganie w zywe oczy.

Gość gość
To nie bujda, ja 3 godziny po porodzie już chodziłam z synem na rękach

Gość gość
A ja 12 h po cesarace smigalam. Kazdy znosi roznie kazdy rodzaj porodu. Nigdy nie mozna generalizowac.

Gość gość
To czy się rodziło cc czy sn nie ma wpływu na ilość pokarmu. Owszem, nawał może przyjść 1-3 dni później ale potem już laktacja zależy tylko od tego jak często się przystawia maleństwo i czy karmi się je wyłącznie piersią. "Wyrywanie bebechów" owszem odczuwa się przez chwilę ciągnięcie kiedy wyciągają dziecko. Jeśli to Cię "bolało" to chciałabym widzieć jak rodzisz SN :D To tylko świadczy, że dobrze zrobiłaś że się tego nie podjęłaś. A brzuch potrzebuje czasu bo macica się musi obkurczyć. A potem to kwestia diety i ćwiczeń. Więc nie biadol :-/

tez miałam cesarke i jest to prawda bałam sie sikać i tp,ale jestem i tak zadowolona bo po długim porodzie gdzie miałam rodzic normalnie dzieki cc skonczyłam katorge:)

Gość gość
Ja miałam sn i cc i za każdym razem było jednakowo beznadziejnie w trakcie akcji ból, ból, bóóóóól, a po wszystkim ból przy najmniejszym ruszeniu się, nie mogłam wstać z łóżka. Pokarmu tyle co kot napłakał.

Gość gość
miałam cc , nieplanowane, w trakcie porodu zaczęło zanikać tętno dziecka, i to jest beznadziejne bo spocona masakrycznie, na cesarkę, po której nie mogłam się umyć, ale szybko doszłam do siebie, pierwsze siku było trudne, jeśli chodzi o brzuch to po porodzie naturalnym tez nie jest od razu płaski

Gość gość
Nowiesz,po cc to ci wszystko jedno,idziesz spac a rano wstajesz i sie myjesz:o nie przesadzaj:o

Gość gość
Mialam cc planowane , szybko bez bolu bez stresu , profesjonalnie , zalozony szew kosmetyczny rozpuszczalny i po 24h do domu :)

Gość gość
Ja rodzilam sn. Brzuch w 3 dobie mialam calkiem plaski. Wszystko zagoilo sie jak na psie. Po 2h od porodu poszlam sie wykapac i smigalam po szpitalu. Nie mniej jednak bol w trakcie byl nie do opisania

Gość gość
ja rodziłam sn - prysznic wzięłam następnego dnia - taka byłam zmasakrowana ;P a, że rodziłam dwa dni to wyobraźcie sobie jaka brudna byłam wrrr jak sobie to przypomnę to aż mi się słabo robi!!! ;P ogólnie nie można generalizować po jakim porodzie szybciej dojdzie się do siebie - ja potrzebowałam prawie 3 miesięcy na doprowadzenie siebie do porządku i zaleczeniu wszelakich dolegliwości a było ich wiele...

Gość gość
ja miałam cc, po 11 godz chodziłam, po 2 dniach przestałam zażywać środki przeciwbólowe, po 4 przyszłam ze szpitala, po 2 tyg wyglądałam normalnie, zero skutków ubocznych, nie wiem czemu cc jest tak demonizowane, własciwie moge powiedziec że nie wiem co to poród, nie przeżyłam tego w ogóle. CC z powodu położenia miednicowego