Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sysiaaa 4

przykry zapach

Polecane posty

Gość sysiaaa 4

Witam , Kupilam sobie pieskaa znaczy dziecku, ma kilka tygodni usmiech.gif jest cudownym psiakiem ale .. jak kazdy maly piesek czasami zsiusia sie na dywan od razu to zapieralam z mysla ze nie bedzie tego zapachu moczu .. dzisiaj podwinelam dywan a z pod spodu pozostaly plamy a zeby bylo ciekawiej zostal takze przykry zapach , wypralam dywan preperatem do dywanow i z wierzchu nie czuc moczu ale pod spodem dalej czuc mylam go tez z drugiej strony ale to nic nie dalo . POMOCY , moze macie jakies sposoby !!! moje dziecko bawi sie na tym dywaniku. ogolnie nie mam dywanow ale ten kupilam z mysla dla dziecka zeby mogl posiedziec i wgl a tu taki psikus .

Gość sysiaaa4
a jakies domowe sposoby ? bo nie wiem ile razy jeszcze piesek mi sie zsika , nie wiem kiedy zacznie wytrzymywac dluzej niz 2 h bez siusiania a tak ciagle z dywanem jezdzic nie chce mi sie aby oddac do czyszczenia

Gość gość
szczeniaka uczy sie sikać na rozłożonych gazetach, tak robi moja znajoma ktora hodowle psów prowadzi od 1977r

Gość gość
psa musisz uczyć, a nie czekać kiedy zacznie ileś tam wytrzymywać, kilkutygodniowy szczeniak potrzebuj***ardzo częstych wyjść na załatwienie potrzeb, stopniowo ten czas pomiędzy spacerami trzeba wydłużać, no ale samo nic się nie zrobi

Gość sysiaaa4
wiem jestem tego swiadoma bo mialam juz pieska mial kilka lat i potrafila mi nawet 6 godzin wytrzymac. Ale to nie o to chodzi ze czekam tylko czasami potrafie wyjsc w ciagu godziny 2 razy i nie wysika sie tylko przyjdzie i po 15 minutach na dywan sie zalatwi. Ucze ja caly czas ze w domku nie wolno tylko na podworku ale czasami robie obiad lub cos i nie zauwaze a tam mala plamka i wycieralam od razu mylam plynami ale pod spodem czuc jednak ten zapach moczu

Gość gość
są specjalne maty do nauki siusiania dla piesków, a nie jakieś gazety. Niestety nie wiem jak usunąć ten pzykry zapach. Jedynym rozwiązaniem jest danie dywanu do czyszczenia i po odebraniu schować go na jakiś czas, do momentu jak pies nauczy się siusiania na zewnątrz. Inaczej to walka z wiatrakami.

Gość gość
na dywan jedynym sposobem jest pranie, a to że kilkuletni pies wytrzymuje dłużej, niż szczeniak, to normalne, jak wychodzisz z psem, to czekasz dopóki się nie załatwi, mi nauczenie mojego że sikamy na dworze zajęło tydzień, ale były dni, że wychodziłam z nim i co godzinę, kupiłam mu maty takie do nauki sikania- gryzł je jedynie, to samo z gazetami, a potem szybko opanował i kojarzył spacer=potrzeby fizjologiczne

Gość gość
Mocz psa ma bardzo intensywny zapach który dlugo sie utrzymuje.Ja miałam kiedys suczkę i jak miała ruje to sikała nam na łóżko,na pościel.Nawet po wypraniu w pralce pościel wciąż śmierdziała.

Gość gość
Póki co daj dywan do czyszczenia zwiń i odstaw aż piesek nauczy się siusiać na dworze. Zamiast dywanu połóż koc gruby jakiś, albo taka cieniutka kołderkę, którą możną prac wiele razy i będzie czysta pachnąca. Ja swoje dywany od razu zwinęłam, póki piesek się nie nauczył siusiać, potem zakupiłam odkurzacz piorący i nim co jakiś czas sama sobie przepieram, bo pies to pies i tak brudzi, szczególnie jeśli tak jak mój ma pełno sierści i w niej cały brudek z ogrodu znosi.

Gość gość
Pewnie piesek siusia już na dworze, ale dodam tylko, że teraz są specjalne podkładki. Kiedy mój pies był malutki, nie wolno mu było wchodzić do pokojów, gdzie leżały dywany.