Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

niemowlę nie daje sie nakarmić

Polecane posty

Gość gość

Witam, jeśli komuś coś wpadnie do głowy jaka może być przyczyna tego o co spytam to bardzo proszę o pomoc. Mam prawie 5 miesięcznego synka, który zawsze jadł ładnie i często, z apetytem, ale od 1,5 tygodnia coś się zmieniło i nie wiem o co może chodzić. Jutro idę z nim do lekarza bo już mam tego dosyć zwłaszcza, że dziecko ma fenyloketonurię i od proporcji przyjmowania mleka i preparatu zależy jego wynik wysokości fenyloalaniny, która jeśli będzie zbyt wysoka zacznie niszczyć jego układ nerwowy a w rezultacie dziecko byłoby ułomne. Jego jedzenie wygląda teraz tak, że trzeba mu wpychać na siłę bo niby płacze z głodu, ja mu podaję butlę a on weźmie ja do buzi i zamiast pić uśmiecha się i nie pije i wtedy na siłę mu trzymam ją aż zacznie pić i zaczyna i pije tak chwilę po czym puszcza i znowu muszę mu podpychać na siłę i znowu puszcza i tak dziesiątki razy aż wypije całą butlę czyli mial miejsce w brzuszku, ale czasem obraca główkę i wypuszcza butelkę, albo wkłada rękę do buzi tak żeby wypchać butelkę i gryzie rączkę. Czy to może być zwiazane z zabkowaniem? Odchodzę od zmysłów... Wykańcza mnie to psychicznie. Podpowiedzcie coś błagam...

Gość gość
może pasożyty?

Gość gość
No pewnie że może być od ząbkowania. U zdrowego dziecka można przeczekać, ale w tej sytuacji skonsultuj się z lekarzem. Powodzenia

Gość gość
zabkowanie tez tak mysle gryzie smoczek bo zabki go denerwuja wychodzace;) moze dawaj mu jedzenie lyzeczka? juz warzywka ugotowane moze jsc

Gość gość
Mój syn odrzucił mleko z butelki w wieku 3 miesięcy. Wodę i soki pił nadal z butelki ale nie długo. Wkrótce i to musiało iść przez bidon ze slomka. A mleko tylko w formie zagęszczonej łyżeczką.