Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co potrafia wasze 4 miesieczne niemowlęta

Polecane posty

Gość gość

Tylko bez przechwalek oczywiście i bez koloryzowania Na jakim są etapie rozwoju?:)

Gość gość
to ja napiszę jak moja córka, za niecałe 2 tygodnie skonczy 5 miesiąc:) -obraca się sama na brzuszek a pozniej z brzuszka na plecki.tę umiejętność zdobyła jakoś zaraz parę dni po skonczeniu 4 miesięcy -sama trzyma wysoko główkę jakby chciała już usiąść -leżąc na brzuszku bawi się zabawkami, sięga po nie bez problemu -drobne zabawki przekłada sobie z jednej rączki do drugiej -zaczyna reagować na swoje imię, jak się ją woła to odwraca głowę i uśmiecha się szeroko. -leżąc na brzuszku na macie potrafi obrócić się o 180stopni a nawet i 360 :) no wydaje mi się ze to tyle ale pewnie jakbym poczytala jak to u was wyglada to miałabym odniesienie.

Gość gość
zapomniałam dodać że dużo krzyczy, gaworzy i taka jest baaardzo "rozmowna" potrafi gadać godzinami :P czasem aż głowa boli :)

Gość gość
sr*ać i ryczeć

Gość mamamalgosi
Moja skończyła 4 miechy 2listopada, w porownaniu do pani powyżej - nie przekręca się jeszcze na brzuch, jak ja się polozy na brzuchu ro do 12minut wytrzyma (czasem5, zależy od humoru i sil), powoli chwyta zabawki w leżeniu na brzuchu, ale nie za czesto jeszcze, przekręca się na boki ale na miękkim materacu podczas karmienia. Wygina się w luk, wydaje mu się że to pierwszy krok do przekręcania na brzuch. Dużo gada, zaczyna mówić pojedynczymi sylabami.

Gość gość
mój synek też od kilku dni ma 4 miesiące i jeszcze nie odwraca się na brzuch ani nie przekłada sobie zabawek z rączki do rączki - ale wszystko przed nim ;] potrafi obrócić się na bok, schwycić grzechotkę jedną jak i dwoma rączkami. Jest na etapie wsadzania sobie wszystkiego do buzi. Gdy poda mu się dwa palce to potrafi się na nich podciągnąć do pozycji siedzącej. Dużo "gada", głośno się śmieje, dużo się rozgląda. Gdy leży na brzuszku to unosi wysoko głowę ale ewidentnie nie lubi tej pozycji;P .. hm.. tyle przyszło mi do głowy :)

Gość Babcia 1
Kochane te Wasze maleństwa.Nie mogę się doczekać kiedy moja wnusia będzie gaworzyła i przekręcała się na brzuszku? w ubiegłym tygodniu dopiero skończyła miesiąc.Pozdrawiam Wszystkie mamusie.

Gość gość
Jeść, sr$ć, szczać, i ryczeć.