Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ania005

Dziecko z atopowym zapaleniem skóry

Polecane posty

Gość ania005

Niedawno u mojej córki zdiagnozowano AZS. Jest to bardzo ciężka choroba, wymaga wielu poświęceń. Najbardziej jednak cierpi moje dziecko, które reaguje płaczem podczas każdej pielęgnacji skóry - "szczypie, boli, piecze...". To jest coś strasznego :( Jak Wasze dzieci sobie z tym radzą? Mogły przejść jakoś do porządku dziennego?

Gość gość
a czego używasz?

Gość gość
czytalam, ze AZS jest mylnie stwierdzane przy pasozytach, i innych powazniejszych chorobach.. przeanalizowalabym sytuacje

Gość funt22
dziecko będzie zawsze źle przechodziło kremowanie gdyż skóra ją pieczę i swędzi a kremy na początku podrażniają całą tą skóre. Z czasem jak będzie lepiej to już te problemy nie będą występowały. Co do bakterii itp, u nas lekarz robił dużo testów alergicznych i dopiero w tedy zaczęło się poprawiać jak dziecko odciągnęliśmy od alergenów

Gość Ale to już było
Dopiero po latach rozpoznano u mojej siostry atopowe zapalenie skóry.Obecnie ma 30 lat.Mama z Nią chodziła do różnych lekarzy prywatnie i żaden nie potrafił rozpoznać co to jest? Wreszcie po klatch gdy była już dorosła poszła do lekarza specjalisty w tej dziedzinie i powiedział o tym. Nie uzywa zadnych kosmetyków bez konsultacji z lekarzem.Jeśli już to z apteki. Mydło dla dzieci.Teraz urodziła dzieciątko które nie ma tego schorzenia.

Gość renia87
polecam Ci taką aplikację do pobrania https://play.google.com/store/apps/details?id=com.heel&hl=pl pomaga w opiece nad maluszkami z AZS, dzięki niej może uda Ci się dziecko zachęcić do codziennej pielegnacji. Będzie to i dla Ciebie ułatwienie, bo możesz sobie tak zapisywać co i kiedy podawać, zapisywać postępy, wizyty u lekarza itp.

Gość agatika32
Niestety atopowe zapalenie skóry to straszne udręka... Wiem coś o tym, bo mój synek też n ato choruje…. Jedyne co mogę doradzić, to dużo wytrwałości i cierpliwości. Ja osobiście sobie ściągnęłam aplikację Dermaveel wlasnie dla chorych na AZS. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.heel&hl=pl Robie tam sobie dzienniczek choroby i potem pokazuję lekarzowi. Przydatna aplikacja.