Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kociara z powołania

endometrioza laparotomia

Polecane posty

Gość kociara z powołania

dziewczyny mam taki problem 2 tygodnie temu wykryto u mnie endometrioze, jedna cysta 10 x 6 na lewym jajniku ( zero zdrowej tkanki- przynajmniej takie ma info od profesora po usg) prawy jajnik torbiel 4,5 x 4 cm uprzedzono mnie że zaczną operacje od laparoskopii ale raczej chcą otworzyć mnie tradycyjnie. Wszystko rozumiem tylko że za niecałe 2 miesiace wychodze za maż, nawet za 1,5 miesiąca i boje się że nie dojde do siebie. Jak słysze obietnice ze bede śmigać do tego czasu to mi niedobrze, przecież żaden lekarz nie obieca mi że bede czuć sie dobrze. Co ja mam robić już sama nie wiem...

Gość gość
trudno doradzić każdy ma inny organizm też mam endo jestem po laparoskopii miałam 1torbiel 6cm po miesiącu nie było śladu po operacji to znaczy że nic już nie odczuwałam ja bym się zdecydowała pomyśl za półtora mca to będziesz już mieć nawet wynik his pat i po sprawie .

Gość kociara z powołania
wiadomo ze to zalezy od ogranizmu z jednej strony bym chyba wolała żeby mnie otworzyli tradycyjnie żeby zobaczyc co i jak bo na dzień dzisiejszy mam wskazanie do usunięcia jednego jajnika. Boje, z dnia na dzień coraz bardziej...chce żeby wszystko było w porządku boje sie jednak że do połowy grudnia bede chodzić zgieta w pół...

Gość gość
powiem Ci tak, po laparoskopii za 1,5 miesiąca czułabyś się dobrze, po laparotomii- nie sądzę, jak miałam laparoskopię, to leżała ze mną dziewczyna, której robiono właśnie laparotomię, samo zwolnienie z pracy (a miała pracę siedzącą) na minimum miesiąc, utrzymywałysmy jeszcze potem długo kontakt i jej rekonwalescencja trwała dosyć długo. Jezeli wychodzisz za mąż za 1,5 miesiąca- przełóż zabieg