Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

niemowlę nie chce łyżeczki

Polecane posty

Gość gość

witam moja córeczka ma 7 miesięcy, jest na mm od 4 miesiąca jadała ładnie obiadki, deserki aż pewnego dnia miała afty- pleśniawki w buźce od tamtej pory trwa to już 2 miesiące nie chce jeść z łyzeczki czasami też odmawia mleka, czy miałyście tak że maluszek zniechęcony do łyżeczki zaczął z niej jeść? i po jakim czasie? co robiliście? tracę nadzieję ze moje dziecko będzie jadło coś poza mlekiem :-(

Mój synek miał różne momenty, czasami pluł jedzeniem, czasami odwracał głowę, czasami nie nadążam mu podać łyżeczki... A może mu po prostu nie smakuje? Mój ok 8 zaczął interesować się naszym jedzeniem i obiadków dla dzieci nie przyjmował.

a jaki problem, żeby jadło rączką ? poczytaj o metodzie BLW w tym wieku to już spokojnie może tak jeść. Mój niejadek o wiele więcej zjadał w ten sposób niż jak miałam karmić łyżeczką.

Gość gość
gryźć potrafi bo marchewkę czasami zje, jabłuszka ciamka, gotuje jej sama i daje ze słoiczków, nawet nie otwiera buzi aby spróbować, chyba przez wciskanie leków na siłę się tak zraziła, nie otwiera buźki do niczego :-)