Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwionychłopak

Problem z miesiączką

Polecane posty

Gość zmartwionychłopak

Hejka. 2 dni temu mieliśmy z dziewczyną pierwszy raz. Raz rano i raz wieczorem. Używalismy prezerwatyw. Miała wczoraj dostać okresu, i podczas pieszczot dostała, krwawiła dość obficie, wszystkie objawy okresu jakie powiedziałą - powiekszenie i ból piersi, bol brzucha. Z tym, że wiecej nie krawila, ani wczoraj ani dzis. Dzis dodatkowo bardzo boli ją brzuch, w okolicach lewego jajnika szczegolnie. Nie wiemy o co chodzi bo termin okresu sie zgadza, 1 krawienie było ale nic wiecej. Martwimy sie bardzo o to, a ona dodatkowo możliwością ciązy. Może to być wynik stresu ? POMOCY! :))

Gość gość
To się często zdarza przy pierwszym razie. Krwawienie to częsty objaw przerwania błony dziewiczej

Gość zmartwionychłopak
To wiadome. ALe prosze czytać uważnie. Seks uprawialismy 2 dni temu, a podczas pieszczot WCZORAJ (palcami) akurat dostała krawienia. Błonę dziewiczą stracila juz dawno, równiez podczas pieszczot ze mną. Nie jesteśmy całkiem początkujący w tych sprawach :))

Gość gość
Po pierwsze: miała "dostać okres"! Nie "dostać okresu"! Po drugie: krwawienie po pierwszym razie występuje po przerwaniu błony dziewiczej. Opóźnienie miesiączki o 2 dni to żadne opóźnienie. Irytuje mnie takie wariowanie, zwłaszcza u młodych dziewczyn, u których regularne cykle to pobożne życzenie. Jak spóźnia się więcej niż 7 dni, wtedy można zacząć się zastanawiać.

Gość gość
To źle zrozumiałam, że dostała krwawienia po pierwszym razie. Może za ostro ją pieściłeś, a normalny okres jeszcze nie przyszedł.

Gość zmartwionychlopak
okej. miała dostać okres :). mamy 19 lat oboje, zapomnialem wspomniec. dziewczyna jest zmartwiona tym wszystkim bo boi sie o mozliwosc tej ciazy, i tym ze ona naprawde ma regularne miesiaczki, ma byc w ten dzien to jest - przekonałem sie o tym dobrze ;) A teraz nic, nigdy tak nie bylo, nie boli jej tak ten brzuch zawsze, teraz taka wjatkowa sytuacja i z braiem krwawienia zgodnie z terminem i z bólem brzucha. ++ Nie bawiliśmy sie ostrzej niz zwykle, cos co robimy zawsze, a krwi było za duzo jak na jakiś uraz wywołany przeze mnie. Ja sie ne martwie tym za bardzo i wierze ze trzeba poczkac i wszystko bedzie ok, ale chce ją uspokoic, bo to ona sie zamartwia tym no i cierpi ;/

Gość gość
Ok, ja też wielokrotnie miałam idealne cykle a tu nagle myk: przesilenie i okres spóźniony o tydzień. Nakręcanie się na ciążę powoduje stres i tym samym opóźnienie menstruacji. A z innej beczki: jeżeli Twoja ukochana ma tak na maxa regularne cykle, to współżycie na dwa dni przed okresem nawet bez zabezpieczenia nie ma prawa skutkować zapłodnieniem. Zakładając tak regularny cykl oczywiście. Dlaczego, to już powinna wiedzieć z biologii. Pozdrawiam, nie stresujcie się tak bardzo.

Gość zmartwionychłopak
To samo jej mówie, że to juz jest niemozliwe przez nature po prostu, no ale zasiane ziarenko strachu nie łatwo wyplenić ;C Dzięki za odpowiedź, mysle ze to ją uspokoi troszeczke. Pozdrawiam ;*

Gość gość
Oj chłopaku ale Ci pomogli ci idioci, nie wiedziałam, że czytanie ze zrozumieniem to taki problem...

Gość zmartwionychłopak
Co masz na myśli ? ++ po kilku dniach stwierdzamy, że to nie był raczej okres. Tylko moze krwawienie zwiazane z 1 razem, tylko ze wystąpilo nastenego dnia (nie zwiazane z błona, bo jej nie posiadała w momencie seksu). Myślimy tak na podstawie tego co uslyszalem od przyjaciolki, ktora tez nie dawno miala swoj 1 raz, i krwawila dopiero nastepnego ( tez nie zwiazane z przebiciem błony)