Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ekspozycja na gluten. przegapiłam

Polecane posty

Gość gość

Mam pytanie odnośnie ekspozycji na gluten. Szczerze mówiąc, to nauka jedzenia idzie nam tak opornie i problematycznie, że przegapiłam najlepszy moment na podanie glutenu (17-26 tydzień). Kiedy mogę spróbować podania produktów z glutenem. Gdzieś czytałam, że dopiero ok. 10 m-ca, ale chciałabym zasięgnąć rady doświadczonych mam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja zaczelam jak mala miala 7m i 1tydzien. Teraz ma 8,5 i juz nie odmierzam tych lyzeczek, gramow itp. Po prostu daje malej rozne produkty zawierajace gluten a ona zjada ile chce. Te zalecenia i magiczne "okienka" ciagle sie zmieniaja. W ub tyg moja pediatra wspominala ze ostatnie badania, z ostatnich kilku miesiecy, podwazaja ta teze jakoby wprowadzenie glutenu w 5,6 mcu minimalizowalo ryzyko celiaki. Zreszta cale moje pokoleniu duldalo grysik z butli juz w 2,3 mcu zycia ;) aha mi sie nie chcialo tej kaszy manny pare gram gotowac i zwykle daealam pietke chleba

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Dzięki, zatem zaczniemy już dziś po troszeczkę. A fakt faktem, że nasze pokolenie hodowało się na grysiku już od wczesnego niemowlęctwa. Macie racje, chyba daję się zwariować, ale tak to jest przy pierwszym dziecku...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A ja bym wcale nie dawała glutenu! To świństwo jak nie wiem co, poczytaj jak ludzie czują się jak ostawiają gluten, niebo a ziemia, sama na dietę bez glutenu przeszłam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Dieta bezglutenowa jest dietą eliminacyjną i powinna mieć miejsce wyłącznie w przypadkach uzasadnionych medycznie. Teraz panuje moda na "bezgluten". Poprawę samopoczucia łączyłabym raczej z wyeliminowaniem produktów wysokoprzetworzonych, w których gluten jest wszechobecny

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
No ok każdy robi jak uważna, ale skoro przy przypadłościach medycznych mówią wyeliminować gluten, to co przyczyna tych dolegliwości było?? hm gluten w sporej mierze. Nikogo do niczego nie zmuszę mowie co ja bym zrobiła.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Gluten i modyfikowane genetycznie jedzenie samo zlo,

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Tym bardziej nie ma co pchać tego dziecku niepotrzebnie, warzywa, owoce, mięsko wystarczą, kasza jaglana jako dodatek jest super.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Jestescie chorzy. Nadmiar internetu wam szkodzi. Wyrazy wspolczucia, wam juz nic nie pomoze. Autorko,przyzwyczajaj dziecko powoli do glutenu i tak jak pisaly dziewczyny nie trzymaj sie sztywno tych wszystkich ram.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
To ja tobie współczuje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Poza tym ja powiedziałam z kultura ze to wybór każdego i zrobi jak uważna, a ty wykazałaś się zerową kulturą i beszczelnością, obrażasz inne osoby bo maja inny pogląd niż ty?? Jesteś po prostu bezczelna i niewychowana. Pewnie masz 15 lat bo poziom wypowiedzi o tym świadczy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×