Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kiedy kompletowac wyprawkę?

Polecane posty

Gość gość

jestem w 29 tyg ciązy, to moje 2 dziecko. kiedy zaczac wszystko przygotowywac?

Gość gość
mysle ze kiedy chcesz. i co masz na mysli w zwiazku z "kompletowac" masz jakies ciuszki, rzeczy po pierwszym dziecku? ja jestem w 27 tc i mam pare ciuszkow i wozek, wole sobie kupowac wszystko na spokojnie, nie wiadomo jak sie bede pozniej czula

Gość gość
no właśnie zależy co ci brakuje, jak większość rzeczy, to na pewno bym już zaczęła...

Gość gość
mam wszystko po pierwszym dziecku w kartonach na strychu, musze wszystko posciagac, posegregowac, poprac i dokupic co trzeba. nie wiem kiedy sie za to zabrac:(

Gość gość
no bo moje pierwsze i wlasnie dlatego juz powoli kupuje zeby rozlozyc tez wydatki bo tak sie wydaje ale kazda wie ile wszystko kosztuje.

Gość gość
to skoro masz to mysle ze mozesz powolutku sobie codziennie jakies pranie tych ciuszkow zrobic, segregacji co sie nadaje a co nie, co potrzeba dokupic

Gość gość
Kiedy chcesz. Co za różnica kiedy skoro i tak i tak musisz to wszystko kupić?

Gość gość
pierwsze ubranka kupilam zaraz jak tylko poznałam płeć w 19 tc. teraz jestem w 32 i mam większość. zostały jakies drobiazgi. wolałam wcześniej skompletowac, bo końcówka ciąży moze byc cieżka na zakupy.

Gość gość
Uważam, że miesiąc, półtora przed porodem, wcześniej, ani póżniej nie, wszystko musi być przemyślane, we wczesnych fazach ciąży, kiedy jesteś sama w domu, snuj plany, jak ma wyglądać pokój dziecka, przeglądaj w internecie ubranka, wyprawkę, mebelki, zapisuj wszystko co ci się podoba, na koniec wyeliminuj zbędne rzeczy i podejmij ostatnie decyzje i idż na zakupy, ale nie zostawij tego na ostatnią chwilę, bo może być ci ciężko robić zakupy w takim stanie.