Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

normy wagowe w ciazy to bzdura

Polecane posty

Gość gość

nie przejmujcie sie dziewczyny az tak waga w ciazy. Ja przytylam 25kg. Przed ciaza waga 55kg. Po miesiacu od cesarki zostalo mi 5kg do zrzucenia. A sa takie ktore przytyja 10kg i 5kg im zostaje do zrzucenia. Kazdy organizm jest inny i glupota jest mowic ile powinno sie przytyc.

Gość gość
Może to jest to 5 za dużo właśnie, gdybyś przytyła książkowo nie miałabyś teraz za dużo

Gość gość
nie martw sie, waga spada mi z tygodnia na tydzien, jeszcze polog sie nie skonczyl. Gdybym.przytyla ksiazkowo to bym miala teraz minus 5 do 10kg :)

Gość gość
A niby czemu miałabys byc na minusie?:D Ja przytyłam 13 kg i tydzień po porodzie smigałam normalnych moich jeansach. I teraz jestem w kolejnej ciazy i też bardzo sie pilnuję co mój lekarz chwali.

Gość gość
Bez sensu rozumiesz. Straciłeś to co ważyła ciążą, zostało ci sadło

Gość gość
Ale co chcesz udowodnić? 25 kg nie było zdrowo ani dla ciebie ani dziecka, naraziłaś dziecko na różne zagrożenia. Ja się nie ograniczałam, obżerałam i przytyłam 18kg schudłam 24.

Gość gość
Ja w 2 ciąży przybrałam 9kg i 2 tygodnie po porodzie ważyłam tyle co przed ciążą. Teraz jestem 2 miesiące po porodzie i mam 3kg mniej niż przed ciążą (w pierwszej ciąży przybrałam 16 i zostało mi 6).

Gość gość
A ja się ograniczałam. Jadłam bardzo mało, na dodatek wymiotowałam do dnia porodu i mogłam jeść tylko lekkostrawne produkty. Przytyłam 27 kg

Gość gość
a kto powiedzial ze sie objadalam? ale tu duzo wrednych malp siedzi. Ja tez smigam w dawnych spodniach i co z tego? Dziecko zdrowe. Waga to nie tylko tluszcz ale czesto woda. Chwalcie sie kak to jestescie wszystkie fit i piekne. Na ulicach tego nie widac mamuski :)

Gość gość
A gdzie ja napisałam , że jestem fit ? Przed ciąża ważyłam 53 kg, w dniu porodu 80. Bardzo spuchłam, zatrzymała mi się woda. Do 20 tygodnia bylam na luteinie, a potem skracała mi się szyjka i miałam przedwczesne skurcze, więc leżałam. Nie było to zdrowe, ale nie spowodowane moją dietą.

Gość isiiaaaa
Od 26 tygodnia lezalam w szpitalu. Jadlam tylko szpitalne zarcie. W ciagu tych 12 tygodni oprocz szpitlnego zarcia zjadlam 2 paczki wafli ryzowych. Do 26 tyg przytylam 10 kg, a na szpitalnym zarciu dodatkowe 18... i niech mi ktos powie ze to z obzarstwa. Fakt ze zaraz po cc nosilam swoje spodnie sprzed ciazy ale pod koniec jak wiwloryb wygladalam.

Gość gość
A ja przytyłam 14kg, po wyjściu ze szpitala miałam tylko 6 mniej, kolejne 2 zeszły mi podczas połogu i karmienia piersią, a 6 zostało i nijak nie chciały przez 6 mies zniknąć. Zeszły same po ponad pół roku, jak chyba hormony inaczej działały. Więc czasem trudniej zgubić kilka, niż kilkanaście kg po ciąży. Każda ciąża jest inna.

Gość gość
Autorko nie przejmuj sie,tu wszyscy wiedza lepiej:D mialam taka sama sytuacje jak ty i miesiac po porodzie zostalo mi tyle samo co tobie a jak skonczylam kp w.4 miesiacu to wazylam mniej niz przed ciaza:D w ogole teraz zaszlam w druga ciaze i wg.kalkulatora 6 tc mam 6 kg niedowagi!:D niektorzy to chyba zazdroszcza ze niektorym latwo przytyc i pozbyc sie bez trudu tego co przybylo. Ja nigdy nie mialam tendencji do tycia a w ciazy duzo zgromadzilam wody .

Gość gość
Ja przyznam niestety, że to racja. Ja przytyłam 12 kilo około, z ok 57 do ok 69-70. I słabo, bo teraz waże 58, ale wyglądam jak kluska, rozszerzone biodra, nie mieszczę się we wszystkie ciuchy. Ćwiczyłam dwa miesiące 4-5 razy w tygodniu i nic się nie zmieniło.