Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Okropna zmienność uczuć faceta, raz kocha, raz lubi, jak z nim postępować?

Polecane posty

Gość gość

Witam, od prawie roku znam pewnego faceta, jesteśmy jak on to określił w "luźnym" związku na odległość (ok.500 km od siebie). Widzielismy się do tej pory na żywo... tylko raz, bo ze względu na pracę nie mieliśmy możliwości więcej razy - od prawie roku utrzymujemy taki kontakt na odległość, praktycznie codziennie ze sobą rozmawiamy na skypie albo przez telefon. Kolejne spotkania/przyjazdy są w planach. Jednak irytuje mnie w nim pewna rzecz: jest strasznie zmienny, niestabilny emocjonalnie i uczuciowo, sam nie wie czego chce ani co do mnie czuje. Ma takie okresy, że strasznie mnie kocha, jest słodki, czuły, mówi , że jestem najważniejsza, ze żadnej innej już sobie nie wyobraża na moim miejscu, wtedy jest naprawdę świetnie miedzy nami. Innym razem znowu całkowicie się zmienia: mówi do mnie że jestem jego "koleżanką", że mnie lubi i co widoczne zmienia/ochładza swój stosunek do mnie. Takie okresy przychodzą u niego anwet z dnia na dzień, jednego dnia jestem najważniejsza, a drugiego już tylko mnie "lubi"... Jest mi przykro, bo właściwie to nie wiem, co mam myśleć o naszej znajomości, czasami czuję się jak byśmy byli w związku, a czasami jakbym była tylko jego koleżanką. Skąd taka zmienność się bierze? Spotkałyście się z czymś takim? Jak na to reagować i postępować z takim niestabilnym facetem?

Gość gość
rzucić go w diabły, przecież widzisz, ze jest niestabilny emocjonalnie... nie pomożesz mu bo od tego jest specjalista psycholog lub psychiatra

Gość gość
haha znałam też takiego :D moz eto ten sam, choroba ,:(

Gość gość
zmienne nastroje są w depresji, przy borderline, przy chorobach psychicznych, przy zaburzeniach osobowości. Do wyboru do koloru. W najlepszym przypadku trafił ci się totalny brak dojrzałości emocjonalnej, manipulant, albo zwykły p**********iec

Gość gość
dokładnie

Gość gość
pewnie ma zaburzenia osobowosci :P, :P, :P swoja droga niech mi ktos wyjasni a zreszta 🖐️

Gość gość
oj skazany na samotność :D biedak

Gość gość
Dzięki za odpowiedzi. Nie wiem czy on ma coś z psychiką, raczej stawiałabym na niedojrzałość ;/

Gość gość
daj sobie spokój z tym czymś to nie facet a psychol

Gość gość
a ja na przejrzalosc czy moge zjesc jablko jakie mi zostalo na jablonce czy jest juz niejadalne jak wisi na czubku tyle czasu? :classic_cool:

Gość gość
heh, jak mozna sie widziec tylko raz w ciagu roku i nazywac to zwiazkiem.pewnie obydwoje nie pamietacie jak drugie wyglada.Powiedzialabym ze zwiazek zaczyna sie od momentu bezinteresownosci, w waszym przypadku nie ma mozliwosci okazania troski

Gość gość
facet raz widziany w realu a tak to w internecie nie jest calkiem realna osoba.ty tez jestes dla niego tylko glosem i obrazem na ekranie.dlatego tez jego uczucia nie sa realne

Gość gość
Tak, ja to wszystko rozumiem, że tylko raz się widzieliśmy i to za mało, tylko po co w takim razie SAM Z SIEBIE zaczyna mi wyznawać uczucia i mówić rzeczy, które napisałam w pierwszym poście, a potem jak narobi mi nadziei, to nagle zmienia się o 180 stopni. Tego nie mogę właśnie ogarnąć. :(

Gość gość
powiem Ci z własnego doświadczenia. też miałam faceta na odległość, też prawie tyle km co u was. i patrząc z perspektywy czasu, to ja uświadomiłam sobie, że tak naprawdę to żaden związek nie był. zważ na to, że nawet będąc jego kobietą ( ciężko to nazwać związkiem naprawdę) nie byłabyś związana tak naprawdę z niczym jak tylko z połączeniem intrnetowym bądź smsowym/telefon. u nas też było multum niespełnionych planów, obietnic odnośnie przyjazdu, odnośnie wyjazdów naszych itd itd srata tata, uwierz mi na słowo, że to tylko bujda! po drugie, olej tego dupka i to prędko. on Cię sprawdza na ile jesteś w stanie mu ulegać. on obkręca Ciebie wokół palca tymi swoimi wahaniami. jestem prawie pewna, że jest to świadome, działanie z premetydacją. raz sobie pozwolił, wybaczyłaś i tak w kółko. olej go, związki na odległość prędzej czy później ulegną całkowitemu rozpadowi, wiem z autopsji.

Gość gość
wczoraj Sama idz mendo do psychiatry

Gość gość
jak mozna byc "w zwiazku" z gosciem ktorego widzialo sie na zywo raz w zyciu i ktory moze miec zone i dzieci a Ty jestes dla niego rozrywką? :o jestes zalosna...

Gość gość
związki na odległość... heh, mam 30lat i przerabiałam to kilka razy. Wszystkie się rozpadły. Dziewczyny wy jesteście jeszcze młode więc ostrzegam was, nie bawcie się w żadne związki na odległość, bo tylko zmarnujecie najlepsze lata swojego życia, zamiast szukać sobie faceta na miejscu z którym byście tworzyły normalny zdrowy związek. Jakbym miała tamte lata a ten rozum co teraz to takiego gościa odległego o 400km od razu bym olała od samego początku znajomości. Jeden taki zmarnował mi 5 lat, najpierw 2 lata pisania, potem spotkanie i 3 lata związku, spotkania raz na kilka miesięcy. A i tak nic z tego nie wyszło i skończyłam z palcem w nocniku. Mam 30 lat i jestem starą panną. Jakbym szukała chłopa w moim mieście to już dawno bym miała męża, a tak? :(

Gość gość
to czemu szukałaś w innym mieście? debilne.

Gość gość
Dlatego bo w realu jestem nieśmiała i poznawałam facetów przez internet, szkoda tylko że zawsze się okazywało że jak ktoś mi podpasował to był z drugiego końca Polski ;) Wiem głupota ale niestety młodość ma to do siebie, że człowiek jest głupi i często sam sobie komplikuje życie.

Gość gość
Z jednym moim ex (z tym który zmarnował mi 5 lat) było tak że poznaliśmy się na jakimś forum tematycznym i zaczęliśmy się przyjaźnić przez neta, bardzo podobne charaktery, osobowości, tematy do rozmów i tak jakoś najpierw narodziła się przyjaźń, a potem się zakochaliśmy w sobie. Ale niestety odległość między nami 400km. Wkręcaliśmy sobie jakieś bzdury że jesteśmy bratnimi duszami, że to miłość itp, teraz chce mi się z tego śmiać.

Gość gość
a widywaliscie sie w ogole? szczerze mówiąc to nie ma czegos takiego jak zwiazek na odleglosc przez internet, po pierwsze jest duza szansa, ze facet wam mówi tylko to to co chce i wiele rzeczy moze ukrywać, dwa że nie da si enigdy poznac czlowieka w taki sposób bo przez skype'a mozna zagrać wszystko. albo wspolne zamieszkanie albo wcale, bo inaczej to nie jest zaden zwiazek, wy sie prawie nie znacie :o