Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak odczytać postawę męzczyzny?

Polecane posty

Gość gość

mam pytanie. znam pewnego mezczyznę ,to zabiegany facet. kiedy siedzimy przy biurku mało kiedy opiera się o blat biurka i pochyla sie do mnie, raczej jest oparty o fotel, na luzie, rece zwisaja swobodnie...siedzi czasem bokiem , nogi rozszerzone... rozmawiając nie gapi sie ciagle na mnie ale tez odwraca wzrok.. patrzy przez chwilke i odwraca... mówił mi komplementy ze widzi że mam ambitne plany itd ale co z tego jak nie wiem jak odczytać jego gesty. Rozmawiamy ze sobą ale nie wiem jak odczytywać jego sygnały. kiedy się rozstawalismy ostatnio stanął w szerokim rozkroku - a to znak do podjęcia wyzwania ale ręce włozył głeboko do kieszeni co niby jest przejawem skrywanych uczuc i postawa nieprzenikniona. Fact jest ciagne zapracowany, ostatnio zmeczony ale zależy mi na nim i chcialabym chociaż kiedyś wspomnieć o kawie ale nie wiem jak odczytywac jego postawę ciała.pomóżcie jak zinterpretować powyzsze gesty?

Gość gość
to że siedzi na luzie to moim zdaniem dobrze. gorzej jakby był spięty i własnie rece na blacie złączone i słuzbowy ton. a postawa nóg owszem niby gotowy do walki ale rece w kieszeni pokazuja że nie chce afiszować się z tym co czuje i myśli... moze tez my sie podoba to co robisz lub ciebie bardzo lubi ale nie chce sie angazować i nie cce ci tego okazać. nie wiem co inni sądzą. ale ja tak myslę

Gość gość
wiesz czasem człowiek jak jest zmęczony i zabiegany moze mimo sympatii do kogiś- nie miec czasu na rozmowe i to ze moze gestami być negatywnie odebrany. Ja sam pomimo ze lubie kogiś to podczas rozmowy zdarza mi się załozyć rece na piersi bo tak mi wygodnie- niektore rzeczy robimy naprawde odruchowo. jak kobiety - noge na nogę- a to dla faceta tez znak ze nie ma ochoty na blizsza znajomosc... nasze gesty zależą od dnia i samopoczucia...

Gość gość
też tak sądzę... jesli facet nie zachowuje się słuzbowo to jest ok. rozszerzone nogi, na luzie i eksponacja krocza - czyli patrz na mnie a rece w kieszeni - nawyk , ale tez zwiazany z wyluzowaniem się... moze czuje sie swobodnie przy tobie i nie musi patrzeć na to co robi i jak robi. jak ktos napisał powyzej- zalezy nam na kimś a czasem mamy taki dzień ze bez kija nie podchodz.

Gość gość
czyli nie interpretować dosłowinie zachowań

Gość gość
mysle że tak. poradniki to jedno. ale człowiek czasem nie kontroluje swoich zachowań kiedy jest zmęczony. moze nas ktoś zle odbierać wtedy.ale jak myslimy o wyspaniu się to nie przyjdzie nam do głowy że jak luźno wlozymy rece do kieszeni to bedzie nas ktoś oceniał... ja czesto tak robie ale nigdy nie zastanawiałem się co to znaczy i jak powinno być to odbierane, dla mnie to przejaw luzu a stawanie w rozkroku przy kobiecie to raczej takie tez luzackie i zwrócenie uwagi jako silny mezczyzna, pokazanie meskosci... moze tak

Gość gość
zależy od nastroju męzczyzny...czasem my tez sie nie zastanawiamy nad gestami a faceci odbierają to w inny sposób... ostatnio ja tez rozmawiałam z mezczyzną na ktorym mi zalezy, ale miałam tak fatalny dzień że mogłam tylko patrzeć w biurko, z głową opartą na rękach ...