MilionDolarów 0 Napisano Listopad 11, 2014 Andrzej ma 8 lat, wczoraj pokazał mi 2 pierwsze rozdziały swojego opowiadania. Nie jestem wykształcona, nie znam się na tym, czy możecie mi powiedzieć, czy on ma talent? Rozdział I 'Rozmowa" Pewnego razu w Anglii żył człowiek, który nazywał się Ryszard Kieliszek. Ryszard zawsze marzył o podróżach. Pewnego razu poszedł do swojego sąsiada Grzegorza Gałązki. -Cześć Grzegorz. -Witaj Ryszardzie- odpowiedział Grzegorz- czy coś się stało? - Nie nic Grzegorz. -To po co przyszłeś? -Bo chciałbym popłynąć do Afryki. -Samemu czy z kimś? -Z tobą. I jeszcze z Markiem. -No to trzeba go zapytać. -No wiem. A czy ty się zgadzasz? -No jasne! Zawsze chciałem być w Kamerunie! -Ale Marek chciał płynąć na Madagaskar, a ja do Kenii. -To mamy problem, nie? -No wiem. Może zwiedzimy całą Afrykę? Co ty na to? -Okej. Ciekawe czy się Marek zgodzi. -Na pewno, przecież zwiedzimy Madagaskar, czyż nie? -Fakt. To idziemy do Marka? -No jasne, na co czekamy? Rozdział II 'U Marka' Kiedy przyjaciel byli już przy drzwiach Marka, zauważyli napis "Mariusz Kowalski". Zapukali. Drzwi otworzył Mariusz. -Po co przyszliście?-zapytał. -W sprawie Afryki-powiedział Ryszard- Przecież wiesz. -Rozumiem, wchodzcie. Chcecie się napić herbaty? -Nie, nie, dziękuję- powiedział Grzegorz -No to może chociaż kawy?- nalegał Mariusz -Nie, naprawdę nie chcemy. -No dobra, to mówcie. -Mamy taki pomysł- zaczął Grzegorz- Aby no wiesz... -Zwiedzić całą Afrykę- dokończył Ryszard -No nie wiem, ale w sumie się zgadzam. -No to jedziemy!-krzyknęli wszyscy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 11, 2014 Nie ma, ale niech pisze dalej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 11, 2014 hahahaha mnie się bardzo podoba:D Ale milion, przyznaj się do autorstwa:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 14, 2014 po kiego chu.j.a ten sam temat ciagle zakladasz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach